Innan succén var ett faktum var flera västerländska utgivare minst sagt kritiska mot Wargamings satsning.

Nu spelas #World of Tanks av runt 800 000 spelare världen över, närmast hela tiden, med 35 miljoner registrerade medlemmar. Men det har inte sett lika ljust ut hela tiden. Under dagens GDC Europe berättade Wargaming-bossen Victor Kislyi att västerländska utgivare inledningsvis inte precis behandlade dem schysst.

– De var väldigt arroganta. Det [World of Tanks] kallades för flera olika saker. Det beskrevs som billigt asiatiskt skräp. Och saker värre än det, sa Kislyi.

Framgångarna för Wargaming har vart massiva, och på bara två år har företaget växt från 120 anställda till över 1000 på ett globalt plan. Fast det är inte tillräckligt.

– Vi är pressade, och anställer som bara den, fortsatte Kislyi.

Vad tycker du om World of Tanks, som för den delen snart blir snyggare än någonsin?

Video: Version 8.0 är en maffig uppdatering.
[video=12116]

Jo men det är ju fortfarande det att det ger en fördel till spelarna. Även om det bara är en i hela matchen som använder guldskott och guld consumables så är det fortfarande en fördel. Hela conceptet med P2W är just att man får en fördel över dem andra... 15/08 Jag satte i ram minne som spelet inte kände igen. Fast dom va ju helt nya. Och de gjorde att spelet trodde att jag inte hade tillräckligt med ram fast jag har 16 gb.... så all textur blev genomskinligt rött 14/08 Hade man kunnat köpa runes i LoL hade det inte varit acceptabelt, men guld ammo är det här. Ändå är påverkan relativt likvärdig. Hur kommer det sig? 14/08 Chansen är högre om man skjuter på eller träffar "fel" ställe eller får en träff i taskig vinkel. Man skjuter på weak spots eller så väntar man på ett bättre läge, den logiken delar nog de flesta. Eller så låter man arty, om man har sånt, äta upp dom.... 14/08 Du missförstår tydligen honom. Läs om hans kommentar. 14/08 Ahum. * Guld ammo ger endast mer penetration, ingen extra skada. Mer penetration ger per automatic mer skada då chansen att komma igenom pansar är högre. Alt som ger spelare fördelar i ett spel för pengar är P2W. Visst det går att få guld utan att betal... 14/08 När jag hörde om det o tittade på det så tyckte jag oxå att det var ett pay to win men efter att ha spelat det så insåg jag att så inte var fallet. Går utmärkt att köra utan att betala, inte ett handikapp på något sätt. 14/08 trollar du ? LoL har inget du kan köpa för rp som ger en fördel ingame som du inte kan köpa för ip så snälla dra inte in LoL i det här 14/08 Jag håller med - jag kör eyefinity (5760x1080) med allt på max och det flyter bra på min 2600k 14/08 Det jag ogillar med WoT och varför jag slutade spela var en anledning köpa bättre skott är ett måste om du ska lira clan wars eller liknande, och de kostar skjortan. Så spelet är nice men som vanligt med free 2 play är det play 2 win. Finns inget värre... 14/08
Skicka en rättelse