NCsoft uppger att det snart är slut för den sju år gamla superhjälte-sagan och nuvarande studion Paragon Studios.

Under 2005 släpptes #City of Heroes, med #Cryptic Studios bakom utvecklarrodret. En längre period har dock #NCsoft haft rättigheterna, med #Paragon Studios som utvecklargäng. Inte länge till, då spelets community manager låtit meddela att spelets servrar stängs ner 30 november, samt att Paragon Studios blir ett minne blott.

- Effektivt omedelbart avbryts all utveckling av City of Heroes och vi påbörjar förberedelserna för att stänga ner världens första och bästa superhjälte-MMORPG innan året är till ända. Som del av detta kommer alla prenumerationsinbetalningar och Paragon Market-köp stoppas, även det omedelbart. Vi kommer ha mer information gällande en detaljerad tidsplan för nedstängningen av tjänster och vad du kan förvänta dig från spelet under de kommande veckorna. Jag ber er alla att ni fokuserar på allt bra som CoH och Paragon Studios bidragit med. Fastna inte på "hur" och "varför", utan ta istället plats och fira det fantastiska samarbetet mellan spelarna och utvecklargänget, säger community-nissen Andy Belford i en bloggpost.

Vad har du för minnen av City of Heroes och kommer du ta del av adjö-adjö:andet som nu säkerligen kommer påbörjas?

Sorligt asså, verkligen sorgligt. Hade sjukt mycket skoj på det spelet, det spelet hade en av de bästa rollspels communities som skådats i MMOs. 03/09 http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2012/245/5/6/how_i_feel_by_firstedition-d5ddiyy.jpg 03/09 lol finns den kvar ännu?... :/ 03/09 Jag tyckte spelet var kul i några veckor när det var nytt men bristen på variation var det som fick mig att tröttna. Samma typer av mobs ifrån lvl 1 till 30. Såg liknande problem i Champions Online och DC Online. Gillade dock character creation i alla... 02/09 Har inte spelat B-spelet, men kollat när en polare lirat det, och det var ett riktigt B-spel. Sorgligt säger du? Nä inte alls, sorgligt är det när folk svälter i världen. 02/09 Om du gläds över det måste spelet påverkat din vardag till den milda grad att du blev glad nu när det försvann. Ganska sorgligt. 02/09 Men det var väl bra? Var på tiden att dom lade ner det där gamla b-spelet. Det tackar jag gudarna för! 01/09 Hade många roliga och långa nätter med mina vänner på andra sidan Atlanten. Dock inte spelat spelet särskilt mycket dom senaste åren, och vi har mer eller mindre gått skilda vägar vad gäller MMO spelandet. Det är trist när ett MMO stängs ner, särskilt... 01/09 Synd, finns inget annat superhjälte spel som ens kommer i närheten. Champions Online och DC Online var stora besvikelser. 01/09 CoX är Free to Play sedan förra året men det finns en hel del folk som fortfarande betalar månadsavgift för extra content. Ändå är det lite udda att CoX fick på foten. Det var fortfarande lönsamt enligt uppgift. Ekonomiskt så har NCsoft har haft problem... 01/09
Skicka en rättelse