"Kapa utvecklingsbudgeten! Ge ett litet team kreativ frihet för att skapa ett litet spel som förnyar genren." David Jaffe har det klart för sig hur han skulle förnya Resident Evil.

#Resident Evil 6 har släppts och betygen har varit allt annat än upplyftande för #Capcom. Xbox 360-versionen snittar just nu på 66 procent på Metacritic.

Detta har inte gått David "God of War" Jaffe förbi. Som vanligt har han åsikter om det mesta och har det klart för sig hur han skulle agerat i Capcoms skor.

– Kapa utvecklingsbudgeten! Ge ett litet, hungrigt team med visioner tre till fem miljoner dollar för att skapa ett två till tre timmar långt nedladdningsspel och använd pengarna till att hitta ett kreativt sätt för att förnya genren. Fasen, om jag inte gjorde vad jag gör nu så kan du vara säker på att jag skulle vara på Kickstarter och be om 400 000 till 700 000 dollar för att skapa ett lågbudget-skräckspel med målet att göra det läskigaste spelet genom tiderna.

Jaffe tror mest på den här metoden men har ytterligare en idé.

– Eller, om du ska tävla med de stora gossarna då får för fan visa det och göra det på allvar. Skaffa en AAAAA-utvecklare, eller starta en, spendera pengarna som krävas och så är den saken klar.

Den frispråkige Jaffe har själv inte spelat Resident Evil 6 och är inte ute efter att såga spelet och utvecklarna, men på grund av recensionerna och fansens reaktioner tror han att serien behöver en nystart. Håller du med honom?

Har du ens spelat det? Det är ingen dålig Gears of War-klon, det är ett action-spel med sin egen identitet och en hel del utrymme för finlir. Jag har suttit och sträckspelat det flera dagar nu och jag har haft riktigt kul med det och jag kommer definiti... 08/10 Bra spel? handlar inte om skräck eller inte utan handlar om att slakta en hel spelserie och göra en dålig gears of war kopia. Tro fan folk skulle bli sura om halo förvandlades till en 3:e persons platformare 08/10 Btw, det känns väldigt bra att folk tar en kommentar från en person som inte ens har spelat spelet seriöst. 08/10 Resident Evil 6 ÄR ett bra spel. På sätt och vis har Capcom redan gjort det som David Jaffe pratar om. Vill ni ha skräck i Resident Evil, spela Resident Evil: Revelations. Det påminner mycket om de gamla, förutom när spelet gör flashbacks till action-sc... 08/10 jag tycker att 6an har fått för hård kritik. jag har spelat mer än 20 timmar på spelet och jag tycker att det är rätt roligt.. visst finns det saker man retar sig på, men det är inte värt 3/10 som en del har gett det. jag skulle nog sätta betyget 7+/10... 08/10 Om jag inte minns rätt så sålde RE6 bra och för capcom är det allt som är relevant. 08/10 Eller så gör man det enkelt för sig, lägg ned skiten och skapa något nytt . . . RE gick i graven efter 4an, sen bar det utför, 5an var crap, och 6an är ännu värre. Inget slår 1an eller 2an, det kunde stannat vid dessa. Filmerna är så dåååliga att de int... 07/10 Bara för att något säljer innebär inte att det är bra. :\ Finns många spel på marknaden som visar just det här. Resident Evil är inte DÅLIGT förstås, det är bara...inte lika bra som det brukade vara. Kanske är en smaksak, men ungefär som med Final Fanta... 07/10 Säger dom inte att RE6 säljer som smör trots dåliga recensioner? 07/10 Varje ny artikel om Resident Evil skapar bara mer och mer smärta. Mitt hjärta står snart inte ut längre. Jag måste ha en ny dos av RE snart. 07/10
Skicka en rättelse