Fox tycker berättelsen om fyra inte fullt så plikttrogna soldater förtjänar en bredare publik än bara gamers.

Battlefield: Bad Company är på väg att bli tv-serie. Det är det amerikanska tv-bolaget Fox som gör timslånga tv-avsnitt vid namn Bad Company och de bygger på #Dices singleplayer-orienterade actionlir från 2008, skriver Deadline.

Serien skrivs av John Eisendrath (som jobbat med bland annat tv-serien Alias) och följer de i armén inte alltid plikttrogna soldaterna efter att de muckat. Men livet i det civila blir mindre stillsamt än man skulle kunna tro – gamla komplotter och en ex-officer med mord i sinnet gör livet aningen komlicerat.

[video=2504]

Trailer från Battlefield: Bad Company. Spelet alltså.

Antal avsnitt och tänkt sändningsperiod har vi ingen information om i nuläget, men vi återkommer förstås i frågan så snart vi hör något.

När Battlefield: Bad Company släpptes till PS3 och Xbox 360 i juni 2008 var det dels det första singleplayer-orienterade Battlefield-spelet, dels det första att nyttja spelmotorn Frostbite (som gjorde sig ett namn genom att erbjuda massiv förstörelse av hus, träd och annat). #Bad Company 2 lanserades i mars 2010, med en uppdaterad version av Frostbite-motorn och även till Windows. Dice jobbar för närvarande med dlc-paket till #Battlefield 3 och lite i skymundan även med #Battlefield 4. Huruvida Bad Company 3 är inplanerat återstår att se.

Skicka en rättelse