Nippon Ichi innehar världsrekordet i kategorin flest släppta strategirollspel.

Japanska spelstudion #Nippon Ichi har hamnat i Guinness Rekordbok tack vare att de tagit "världsrekordet" i flest antal släppta strategirollspel. Studion, som öppnade 1993, är i väst kanske mest känd för sin #Disgaea-serie.

Mellan 2003 till 2009 släppte utvecklarna 14 strategirollspel, vilket ger ett snitt på två titlar per år. Och fler är så klart på väg – i början av nästa år släpps Disgaea Dimension 2.

Spellforce och Spellforce 2 med expansioner är nog de enda riktiga SRPG's jag har spelat. Made in Germany. 29/12 Inte för att kriterierna du nämde försämrar ett spel på något sätt så tja. I alla fall SRPG till PC är så got som obefinlig, Det finns ett antal men de är rejält underlägsna styrkan i de som finns till konsol. Sedan för ett otränat öga så finns det mass... 28/12 Dom flesta finns till PSP och DS och många av dom flesta av dom har trovärdiga karaktärer och miljöer dvs inte överdimensionerat eller så. Just i SRPGs är det faktist vanliga att se "seriösa" karkatärer och storys t.ex. Tactics Ogre, Final Fantasy Tacti... 28/12 Själv har jag alltid föredragit kvalité framför kvantitet, det är inte att säga att deras spel är dåliga, inte kört dom... 28/12 Paradox kan inte ligga långt efter? 27/12 Värdelösaste rekordet någonsin - kanske ett rekord det med? Nej men det här var verkligen inte något imponerande på något sätt alls. Om spelindustrin ska ha något rekord att tävla om får dom nog hitta på något annat. 27/12 Finns det några SRPGs som inte har överstora svärd och megastora ögon? Och till PC? Har ingen koll men vore konstigt om det inte fanns några asiatiska SRPGs som handlar om vanliga människor (eller robotar, robotar måste ju finnas) och inte dessa megaögo... 27/12 Håller med. Jag minns att jag som liten satt och bläddrade i min mormors Guinness-böcker och fascinerades av alla möjliga saker, men det här är ju löjligt. Att släppa flest strategispel är inget att vara stolt över. The Sims med sina 30 miljoner (eller... 27/12 Disgaea är riktigt underhållande om man gillar SRPGs 27/12 Om du gillar Disgaea lär du gilla så got som alla spel de har släppt så ja. personligen ifall du frågar mig så är de dom som släpper de absolut bästa SRPG till konsol i huvud taget. Väldigt få spel än deras som har så enormt djup i strategi delen, och... 27/12
Skicka en rättelse