Gänget bakom World of Tanks-succén köper upp Dungeon Siege-, Supreme Commander- och Demigod-utvecklarna.

För exakt en månad sedan presenterade #Gas Powered Games sin Kickstarter för #Wildman, och i samband med det fick de avskeda en bunt människor vilket klargjordes med uttalanden i stil med att Wildman är deras sista försök. Pengarna är slut. Nu som en rysk skyddsängel har #Wargaming köpt upp företaget och kommer inom kort stå som fullständig ägare.

– Gas Powered Games arv och utvecklingsskicklighet visar oss precis hur viktigt ett tillägg Chris och hans företag blir för Wargaming-familjen. Gas Powered Games har en lång historia med att tillhandahålla oerhört engagerande AAA-upplevelser och vi kan knappt bärga oss från att börja jobba med dem, säger Wargaming-chefen Victor Kislyi.

– Wargamings tillväxt de senaste åren har varit oerhörd, och vi ser fram emot att bli del av ett av de snabbast växande spelföretagen i världen. Jag är säker på att vår erfarenhet och expertis kommer hjälpa oss bidra än mer till Wargamings globala framgångar, infliker Gas Powered Games-chefen Chris Taylor.

Vad detta innebär för deras pågående verk är oklart, men vi gissar att hela mmohybrid-tänket som Wildman eftersträvar är något som Wargaming finner underhållande.

Wargaming satsar stort på att bredda sin funktion och erfarenhetsnivå, då de bara för två veckor sedan tillkännagav ett uppköp av #Day 1 Studios för att tackla konsolvärlden.

Skicka en rättelse