Peter Molyneux och #22 Cans experiment #Curiosity avslutades nyligen när Bryan Hendersson hackade bort den sista biten av kuben och blev belönad med gudastatus i studions #Populous-doftande spel #Project Godus. Hendersson kommer få makt och inflytande, men den är varken obegränsad eller varar för evigt.

Molyneux har avslöjat att det handlar om ungefär ett år av gudomligt styre, innan Hendersson på ett eller annat sätt blir ersatt. Den exakta längden beror lite på hur bra spelet säljer och hur spelarna reagerar.

– Det verkar inte vettigt att låta Bryan vara gudarnas gud för all framtid, sa Molyneux till Rock Paper Shotgun.

– Det verkar mer vettigt att han får en tidsperiod att vara gud över gudarna, och det kan inte bara handla om ett par dagar. Det måste vara omfattande. Och under den här tiden kan många saker hända. Och summan pengar han får beror självklart på hur framgångsrikt spelet blir.

Molyneux förklarar också att makten Hendersson får inte kommer bli helt obegränsad så att spelbalansen förstörs helt och hållet. Han får komma med önskemål och 22 Cans kommer göra sitt bästa för att göra dem till verklighet, men saker som att till exempel få alla spelare från Kanada att explodera kommer inte vara möjligt – krafterna kommer begränsas.

För tidigt att yttra sig om det här men visst vart jag rätt så besviken och såg hur detta kommer kunna fördärva spelet men om det sköts på rätt sätt kan det ändå kanske bli bra. Säg att killen får komma på saker som till exempel har att göra med ens kra... 30/05 Det handlar kanske inte om att bryan får makt att förstöra allt för mig, utan kanske om att jag köper ett spel som handlar om att jag ska få leka gud, sen skall någon annan vara gud över mig. Det bryter mot vad spelet skulle handla om. Sen spelar det... 30/05 Tyvärr innebär detta att även om han som vann kommer vara bästa "Guden" någonsin så kommer hungriga gamers överstörta honom vid första chansen för att få uppleva hur det är att bestämma 30/05 Bara om det är du som blir gud efter Bryan. 30/05 Bra molle att du förklarar. Kommer bli intressant och se vilket håll det kommer luta åt när godus kommer. 30/05 För mig låter det som att dom tittar på design av ett system där spelare kan bli just gud över gudarna i en period i spelet. Del av belöningen för curiosity vinnaren är då att börja med den positionen vid release. Och att om designen blir genomförbar... 30/05 Vad ska det ens vara för spel? The Sims i Real Time? Känns som ett försök att tjäna massor av pengar utan syfte. Förutom pengar då. 30/05 Förstår inte hur ni kan klaga över det här. Det här har varit en rolig grej från första början; det är så uppenbart att man bör arkebuseras on the spot ifall man överhuvudtaget blir överraskad över att hans påverkan över spelet inte är obegränsad. Greje... 30/05 Det är väl ok om han får gudamakten att vattna några åkrar här och där. Varje gång det regnar i spelet så kan alla säga "Aha, nu är Bryan här igen". 29/05 Lät ju verkligen skitkul att låta nån random finnig grabb från Skottland diktera hela ens spelupplevelse, fast sen fick han ändå inte styra allt till sist för det är inte roligt att bli överkörd av honom... men är det så jävla roligt att ha kvar honom... 29/05
Skicka en rättelse