Pc-spelen är inte bannlysta från E3, men det är ändå konsolspelens mässa. Det stora fokuset ligger på #Sony, #Microsoft och #Nintendo, på deras maskiner och företagen som gör spel till dem. Datorspelen nämns aldrig på de stora konferenserna utan är förpassade till mässgolvet. Det mediala utrymmet blir inte särskilt stort, men behöver det vara så här?

Vi tänkte helt enkelt att pc-formatet förtjänar en egen E3-konferens, och eftersom ingen annan tänker anordna en får vi helt enkelt använda vår livliga fantasi för ändamålet. Det här är vår sammanfattning av pc-konferensen som aldrig var.

  • Efter den korta introduktionsfilmen, som är helt gjord i Source Filmmaker, hälsar konferencier Gabe Newell alla välkomna. Han talar sig varm om den öppna plattformen och Linux framtid samtidigt som han visar upp stapeldiagram över pc-spelens digra försäljning. Publiken jublar.

  • #Cd Projekt Red kliver upp på scenen och demonstrerar #The Witcher 3: Wild Hunt. På deras monsterdatorer ser den öppna världen bisarrt vacker ut.

    [video=14504]

  • Efter The Witcher 3 är det dags för en kort teaser för det efterlängtade tredje äventyret från Dragon Age-sagan. #Dragon Age III: Inquisition heter spelet som vi än så länge inte vet särskilt mycket om, men fansen är nöjda med vad de ser.

  • #Dice visar upp multiplayer från #Battlefield 4 och ett imponerat “Oooh” ljuder i lokalen när en skyskrapa exploderar och rasar till marken. Knappt hinner skärmen svartna innan en bitande kall trailer från #Star Wars: Battlefront visas upp, tätt följt av utannonserandet av #Mirror’s Edge 2. Dice stjäl showen!

    [video=14584]

  • Den nya #Total War: Rome II-trailern med Cleopatra visas upp, den där hon har svikit sin älskare, krossat din bror och mördat sin syster. Sen spelar utvecklarna strategispelet live på scenen – till publikens stora förtjusning.

  • “Pc är världens bästa plattform för indieutvecklare!” vrålar Newell och startar ett långt montage där en lång rad indiespel visar vad de går för. Först ut är #Monaco: What’s Yours Is Mine, tätt följd av #Castle of Illusion Starring Mickey Mouse. Sedan kommer stilistiska #Kentucky Route Zero, Act II, skrämmande #Slender: The Arrival och slutligen det kommande #Duck Tales Remastered.

    [video=13818]

  • #Dead Island-utvecklarna #Techland tar plats på scenen för att prata lite om sitt kommande #Dying Light. De har inte något gameplay att visa men kör igång en CGI-trailer som vanan trogen är grymt läcker.

  • Vad har #Respawn Entertainment egentligen sysslat med den senaste tiden? Svaret är #Titanfall – en multiplayer-pangare som ska släppas nästa år. Vi får se både trailers och gameplay direkt från scenen.

  • Dean Hall vinkar till publiken och visar sedan upp gameplay från #Dayz. Han smyger runt i övergivna byggnader och skjuter elaka zombier med gevär. Vi får även en rejäl titt på det nya inventory-systemet och vi gillar vad vi ser.

  • En kort trailer för kommande #Thief flimrar förbi. Den visar lite klassisk kleptomani men säger inte särskilt mycket i övrigt. Sätter stämningen gör den dock alldeles utmärkt.

    [video=14469]

  • “Och så har vi på Valve en sista liten överraskning till alla våra fans. Någonting med 3...” säger Gabe Newell. Hela lokalen håller andan. “Tre nya E3-hattar i #Team Fortress 2!”

    Och så slutar pc-konferensen som aldrig var. Förhoppningsvis kanske den en dag blir konferensen som är