Mästarnas Mästare är precis som det låter, ett program där forna idrotsstjärnar tävlar mot andra seniorer i diverse grenar. Även fast #Counster-Striker inte är ett av tävlingsmomenten har en lyckad Facebook-kampanj fått SVT att uppmärksamma den "gamle" CS-veteranen Emil "HeatoN" Christensen.

Tillsammans med Micke Leijnegard och Anna Lindberg pratar HeatoN om kampanjen och sin eventuella medverkan i tävlingen. Utan att förstöra allt för mycket, kan vi säga att e-sporten har hittat en rätt bra fanbärare.

Eftersnacket till Mästarnas Mästare, där Heaton medverkar hittar du på SVT Play och efter att du kikat på intervjun möts vi i kommentarsfältet för att diskutera huruvida e-sportare hör hemma i programmet.

Finns det en eller flera former av organisationer inom aktiviteten, ett stort tävlingsmoment samt en publik som är villig att se på när personer tävlar i aktiviteten så finns det all anledning att erkänna aktiviteten som en sport även om det är en rekre... 16/04 nja, är inte det att generalisera en del eller ska vi säga att allt man kan tävla i är en sport/idrott? 16/04 Sport != idrott. Svårare än så är det faktiskt inte. 16/04 Naaawww trampa jag på dina känslor om att en dag bli proffs gamer ? :'( Inse bara. Man sitter på sitt feta arsle och tittar in i en skärm medans man käkar chips i cirka 2-3h spelsession 15/04 ja, det är roligt att en stor E-sportsprofil kan komma att vara med i mästarnas mästare, men frågan är dock var man ska dra gränsen för sport/idrott? Ska teori och rörelse räknas som idrotter/sporter eller enbart rörelse? I vissa länder är t.ex. schack... 15/04 Det är väl inte det sociala som definierar en sport eller? Hur många tusentals sporter finns det inte som är solo, sen är man väl knappast social när man spelar en fotbollsmatch heller ?? Esport är minst lika mycket en sport som allt annat, det är inte... 15/04 ja, det är ganska ensamt på dreamhack. 15/04 aaah nää, man sitter ju helt tyst när man spelar CS och träffar aldrig någon annan människa överhuvudtaget. Jävla troll stick 15/04 Där är det i alla fall lite socialt på något sätt. E-sportare sitter bara framför en skärm i flera timmar. Att kalla det en sport vore ett skämt 15/04 Då är inte golf, trav, biljard, dart, skytte, segway polo, fiske, stacking, go, schack m.fl det heller. Oh wait! De är erkända som sporter idag, så tokigt. 15/04
Skicka en rättelse