E3-mässan är en av årets största höjdpunkter för oss som gillar spel. Men samtidigt är det inte någon hemlighet att det är konsolspelen som står i rampljuset och att PC-spelen hamnar snett bakom, i skuggorna. Om något företag har anledning att vända trenden borde det vara #Microsoft, men under årets konferens blev det bara Xbox-snack. Phil Spencer är chef för företagets spelsatsningar, och han förklarar läget så här:

–Det är en mässa för detaljhandel och konsoler, så det kändes inte som rätt plats för oss att tala om Windows, men Windows-spelande är mycket viktigt för Microsofts framgång.

När Polygon frågade vad som är rätt tillfälle för att diskutera PC-spel svarade Spencer att de kunde göra något på de stora evenemangen som fyller arenorna. Han sa inte rakt ut vad han menade, men antagligen handlar det om e-sport och turneringar i bland annat #League of Legends.

Jag fixade bilden åt dig: http://i.imgur.com/KnLFTRR.jpg Uncharted fungerar inte alls på PC. 17/06 Fast jag förstår verkligen varför MS inte sätter PC på scenen när de har två konkurrenter som helhjärtat fokuserar på sina spelmaskiner. Om MS släppte fokuset och började prata om PC så skulle det bli mindre tid att marknadsföra Xbox, och det leder till... 17/06 Jag förstår inte denna ordväxling mellan konsol spelare och PC spelare, skärp er nu! Jag har inget emot någondera men jag kan förstå när folk blir besvikna på Microsoft när de gång på gång säger att man skall lägga mer tid på PC spelandet men varje år... 17/06 E3 är bara en stor samling ointressanta AAA-spel, jag tror inte jag haft kul med ett AAA-spel sen jag var 12, jag behöver inte E3 eller Microsoft, inte ni heller. 16/06 Jo jag vet, men nisses bild är omgjord så att det ser värre ut ;). Men måste bara säga att den ser jäkligt komisk ut xD. Kan inte Nathan alltid se ut så? 16/06 :) Bara en bild som är ingame.. ju! 16/06 Det som stör mig är att Phil Spencer är ingen naturlig talare märks hur han systematiskt läser innan till som någon annan på Microsoft diktat ihop. Han har gått på någon "tala inför publik-kurs" vilken syns när han viftar sjukt störande med höger hand... 16/06 om microsoft lämnar PCmarknaden ifred blir jag överlycklig, dem gör inget värt att spela ändå 16/06 De är Gamescon i tyskland. 16/06 Det är det jag menar. Vi behöver ingen hjälp med det. För att PC-folket vet vad vi har och vad vi gillar. Att många. till och med majoriteten kan tyckas hacka på konsolerna har inget med frågan att göra. Utan du tar en förhastad slutsats. Grejen är. När... 16/06
Skicka en rättelse