Free-to-play-träsket växer sig allt större och titlar som #The Secret World, #Rift och #Tera är bara några av de som i olika grad har knuffat undan månadsavgifterna och ägnar sig åt gratisspelande. När #The Elder Scrolls Online lanserades med en månadsavgift i april så var det därför många som ställde sig tveksamma till konceptet – men de som väntar på att spelet ska ställa sig i free-to-play-ledet gör det kanske förgäves.

En ny rapport från SuperData visar att det snart fyra månader gamla mmo-spelet har 772 374 aktiva spelare som betalar sina månadsavgifter, vilket ska ses som en stor framgång. Det sägs även att betalspelet #Wildstar, som såg dagens ljus i början av juni, också går bra med ungefär fem gånger så många spelare som under den öppna betaperioden.

Läs hela rapporten för mer information och en topplista över förra årets mest framgångsrika mmo-spel. Spoiler: #World of Warcraft ligger fortfarande sanslöst ohotad i toppen.

I mitt senaste citat nämnde jag inte ens G2A men visst är det skillnad på dem, G2A är billigare än GMG. 23/07 Blanda inte ihop gmg och g2a. Två olika butiker. 22/07 Visst gör de det. Jag kollade t ex nu på två spel jag ville köpa: Skyrim: Legendary Edition och Shovel Knight. GMG hade inte ens Shovel Knight och Skyrim tar de 20 pund för där F2P tog 80kr. Jag har inte gjort jämförelser på varje spel...det kanske är... 22/07 Så DU har inte gett dom mer pengar efter releasen? Jamen dåså. Case closed. 21/07 Men några av de där punkterna ska ju täckas av försäljningen av själva spelet som vid release kostade 400-500kr, med andra ord som vilket annat spel som helst. Det är heller inget litet företag vi snackar om, så mycket av kostnaderna är i stort sätt red... 21/07 Så du säger att priserna på sidan inte stämmer? 21/07 Bullcrap. Varje gång jag skall köpa spel kollar jag på GMG, G2A och F2P. I 98% av fallen är GMG dyrast, speciellt med tanke på att de kör med pund. F2P är nästan alltid billigast med G2A tätt efter. 21/07 Du får det att låta som om det vore ett gigantiskt forskningsprojekt när du krystar fram så mycket (forumpersonal, really?). Om utvecklaren - rent hypotetiskt - drar in de siffror Bojkott nämner går de enormt mycket plus, även med alla detaljer du rabbl... 21/07 Servrar, underhållstekniker, supportpersonal, utvecklare för säkerhet, buggfixar och nytt innehåll, författare, designteam, marknadsföring, webuppdatering, forumpersonal, personaladministration, ekonomiavdelning, faktureringspersonal, internsupport, hyr... 21/07 Körde detta vid starten. verkar som ett helschyst mmo. Men som en som spelat slut sig i wow ( när det gäller mmorpgs) när det kom och som upplevt det "äkta" morrowind så kändes detta både tråkigt och att det saknade hela den fina mystiken och unika feel... 21/07
Skicka en rättelse