PS4-spelare i Nordamerika kan från och med idag testköra streaming-tjänsten Playstation Now.

Playstation Now äntrar idag den öppna betafasen till Playstation 4 i Nordamerika. Tjänsten avslöjades i början av året och planen från början var att spelarna skulle kunna streama PSone-, PS2- PS3-titlar till tv-apparater, PS3, PS4 och Playstation TV – ett rikt spelbibliotek till många enheter, med andra ord.

Idag är det annat ljud i skällan. De olika enheterna består men idag är det blott PS3-titlar som kan streamas. Kotaku har talat med Jack Buser, senior director för PS Now, och på frågan om vad som kommer att hända med PSone- och PS2-biblioteket är Buser så busig att han undviker att svara direkt på frågan och säger bara att de "just nu fokuserar på PS3-titlar".

Huruvida detta kommer att ändras återstår att se. Men klart är att priserna för streamingen fått utstå en del kritik. Det har sänkts en aning och i nuläget är priserna enligt filmen nedan för att hyra ett spel:

  • 4 timmar – från 2,99 dollar

  • 7 dagar – från 5,99 dollar

  • 30 dagar – från 7,99 dollar

  • 90 dagar – från 14,99 dollar

Sony tillägger att vi kommer att få se justeringar, som en sänkning på uthyrningen för fyra timmar "inom ett fåtal veckor". De undersöker också prenumerationsmöjligheter. Men för de som trånar efter de stora klassikerna eller missade pärlorna till de äldre konsolerna ser det tyvärr inte lika ljust ut.

Här får du en video-walkthrough inför den öppna betafasen.

Trodde det var allmänt känt att Gamestop är väldigt dyra och att det finns billigare alternativ, sen nämnde du ingenting om att det tvunget gällde fysisk butik i ditt första inlägg, bara att 700kr för nya spel till konsol är dyrt. 700 ska du definitivt... 01/08 Fast det är ju ren bs. Alla elektronikkedjor säljer spelen och för 200 kr billigare än stofilerna gamestop. 01/08 Att inte stödja PS1 eller PS2 är ganska så förståeligt, då alla enheter kan emulera en PS1 istället vilket är ett bättre sätt att spela på, och förhoppningsvis så kommer PS2-emulatorn utvecklas till PS3/PS4 också. Och sedan så är det rättighetsproblem,... 01/08 Jag tog det enda alternativet för personer i mitt område att gå in i en fysisk butik och köpa det på. Om Gamestops priser är så långt från snittet som du antyder får du gärna dela med dig av snittpriserna i ditt områdes fysiska butiker där personal i... 01/08 Du tog inte det lägsta du kunde hitta på internet nej, i stället tog du i princip det dyraste alternativet vi har i svergie. Du får såklart handla dina spel precis var du vill, men 700:- är knappast något snitt för vad ett spel kostar till konsoll i dag... 01/08 Hur evil EA nu än må vara... Sonys hyrpris för ETT spel i 7 dagar är alltså ungefär samma som månadspriset för EAs tjänst per månad? Ok... Fast konsumenterna vill ju ha det så enligt Sony. 31/07 700:- är vad ett nytt spel till konsoll kostar i lokalområdets Gamestop, vilket då är enda stället att köpa spelen på i person, vilket är anledningen till varför jag inte tog lägsta siffran jag hittade på internet i mitt påstående. 31/07 Wowhd är inte med på prisjakt och idag är sista dagen för rabatt men jag har bokat och beställt en hel del ps4 spel och ingen bokning har varit över 399kr! Nu senaste dagarna har priserna gått upp lite men lite äldre spel som CoD Ghosts, Metro RRedux,... 31/07 Priserna låter lite skamlösa. 31/07 Ser inget fel med priserna. Om man ändå är bara nyfiken på ett spel. Oftast så kör jag bara genom singelplayer och sen lägger spelet på hylla och rör knappt det igen. 31/07
Skicka en rättelse