IFA-besökare delar med sig av sina intryck och spelmakare visar upp sina första titlar - Carmack kör teknikbabbel!

När Facebook köpte #Oculus VR var det med motiveringen att virtuella verkligheter kommer att ha en betydande roll för framtida tjänster. Många skakade nog på huvudet och avfärdade det som en dagsslända men elektronikbranschen tycks vara mer troende. Att den ledande mobiltillverkaren Samsung så tydligt visar sin avsikt att satsa på tekniken är lovande för alla VR-fantaster.

De första intrycken från IFA-mässan, där den presenterades, är också väldigt goda. Enligt Oculus själva fokuserar de tillsammans med Samsung Gear VR på fyra nyckelfunktioner och bara en av dem rör spel. Men det var ändå John Carmack som fick ta stor plats på scenen när headsetet avtäcktes.

[ul]
[li]Oculus Home is a simple interface for connecting to the Oculus Store, where you can discover, download, and launch VR content.[/li]

[li]Oculus Cinema is a virtual movie theater, where you can playback your favorite 2D and 3D movies in a variety of theater environments.[/li]

[li]Oculus 360 Videos and Oculus 360 Photos are experiences that allow you to playback panoramic content in VR.

[/li]
[/ul]

Samsung Gear VR har också möjlighet att använda Note 4:s kamera för att köra augmented reality eller bara hjälpa dig att navigera i den riktiga världen för en stund. Det här hade Carmack att säga om headsetet (han kommer in vid 4:22).

Se vad Mashable tycker om tekniken i klippet nedan.

Även the Verge har testat och går igenom de olika demonstrationerna, där du bland annat kan leka Tony Stark.

AndroidCentral är också imponerade av tekniken men är samtidigt lite skeptiska till upplösningen som fortfarande inte är optimal.

Som sagt, spel kommer förmodligen inte att vara huvudfokus för tekniken. För att sälja in konceptet till den breda massan måste tjänster såsom panoramabilder och filmvisning stå i centrum men det hindrar inte de första spelmakarna att hoppa på tåget. #Harmonix meddelade via Twitter att de har ett än så länge hemligt projekt på gång till Gear VR och ett gäng spel till Oculus Rift har annonserat sina avsikter att portas till plattformen. Det första spelet som faktiskt har något visuellt att bjuda på är Gunner, vars första trailer redan är släppt.

Skicka en rättelse