#Blizzards sida med lediga jobb har under hösten inneburit bensin på brasan vad gäller spekulationer om att ett nytt massivt onlinespel är under utveckling. I november [n=22470 letade de folk] till just ett "next gen MMO", och spekulationerna har hållt i sig sedan dess, bland annat om huruvida det rör sig om något nytt eller ytterligare en expansion till #World of Warcraft.

Nu tycks det bekräftat att det faktiskt rör sig om ett nytt projekt. En person från företaget har för ovanlighetens skull svarat på gissningarna:

No, it is an unannounced Next-Gen MMO.

And that doesn't mean an expansion for World of Warcraft either.

Det är allt. Men det lär vara ett par stadiga dynamitgubbar i spekulationsbrasan. Diablo Online? World of Starcraft? Alltid lika tystlåtna Blizzard lär förbli hemliga ett tag till.

det är bara att inse att mmo spel är evighets spel. vad jag vet så spelas det fortfarande ultima online och expansioner släpps, och det är väl 10 år gammalt. och wow kommer få en ny expansion varje år. så det spelet lär folk inte tröttna på. Dom som slu... 15/12 Blizzard har ju deg nog att köpa ett eget land nu, så jag tror de skaffar rättigheterna till något (för dem) helt nytt. Baldur´s Gate online? Eller så gör de som Funcom och snokar rätt på ett en ny rik miljö (AoC), t.ex. ngt av Pratchett eller Gaiman.... 15/12 Sant, men du glömmer hur långt fram i tiden det här spelet är. Även om WoW är enormt populärt, så kommer det att minska när spelare tröttnar och de inte kan få in lika många nya spelare. Ett nytt MMO från Blizzard, räkna inte med det förrän flera år fra... 15/12 NextGen, antar att dem ska göra MMOs till konsol? ;) 14/12 Rent logiskt sett så har jag svårt att se att blizzard skulle göra ett nytt MMORPG överhuvudtaget. Att konkurea med en av sina egna produkter går emot alla företagsprinciper som finns, undantaget om produkten skall ersätta en annan. Då de jobbar på WoW... 14/12 Diablo och Starcraft är så överskattade! 14/12 Något nytt eller Starcraft MMO skulle vara fint. Jag tycker inte det har kommit ett rymd-mmo än som passar in på vad jag vill ha av en sådan setting, dvs rymdfärd + landstigning + massor att utforska + en intressant lore, det brukar falla på någon av... 14/12 blizzard har sagt att det jobbar på 3 projekt ... Wow (patchar expantioner) starcraft 2 (säjer sig själv) New ip (dvs en ny serie ... ) den sist nämda är antagligen deras nya mmo som med största sanolik het komer någon gång wow är klart 14/12 Jag är helt säker på att det inte blir ett WoW 2 iaf, WoW har fortfarande många år på kvar på nacken, ärligt tror jag det aldrig kommer komma ett WoW 2, utan att dem utväcklar den motorn dem har nu och släpper flera expansioner istället. Det finns ingen... 14/12 Japp, tror även det blir det.. iaf om man ska lita på vad de sagt innan, dvs att det ska vara något "helt annorlunda", dvs knappast ett Diablo MMO.. 13/12
Skicka en rättelse