Med kommande #The Mandate och #Homeworld Remastered har de som längtar efter att få ta befälet över en flotta stjärnkryssare, fått något att se fram emot i år. Idag kan vi meddela alla aspirerande storadmiraler att det kommer mer – #Firaxis har nämligen tillkännagivit spelet #Sid Meier's Starships.

I spelet tar du befäl över en flotta med stjärnkryssare och ska ge dig ut i den oändliga rymden för att utforska, försvara planeter och dess invånare. Du kommer att kunna uppgradera dina skepp och hela konceptet fungerar som en fortsättning på #Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, de båda spelen ska även vara sammanlänkade på något sätt.

#Sid Meier's Starships släpps till PC, Mac och Ipad någon gång "tidigt 2015". Tills dess får du hålla tillgodo med en atmosfärisk trailer.

Mjo om man ser från början, men det gjorde jag inte i min jämförelse :) Tiberium Wars (C&C3) var ju startskottet för mjölkning av produkter på hög nivå. Och nu efter Civ 5 så börjar det komma ut spel höger och vänster utan att saker fixas. Så jag menade... 20/01 mjo var själv besviken på BE men å andra sidan så var civ5 vanilla riktigt kasst och det far först när gods and kings släptes som det vart ett bra spel 20/01 Civ serien har funnits sedan 1991 och på 24 år har man mäktat med hela 5 spel. Vilket innebär ett spel var 4:e år lite drygt. Alpha Centauri kom 1999, 2014 dvs 15-år senare, kom en andlig uppföljare. Känns inte riktigt som du är på rätt spår om jag ska... 20/01 Börjar känna "Command & Conquer" syndromet här. ' Först släpps ett spel sedan när man ser vilken hit det är så börjar man rulla ut spel på löpande band tills dess att publiken tröttnar totalt. Det vill säga som EA gjorde, som Tiberium Wars sen Red Alert... 20/01 "Släpps till PC , Mac och Ipad" Trodde Mac också var en pc? 20/01 Beyond Earth behöver mer kärlek. Det känns fortfarande mer som en mod till Civ V än ett eget spel. 20/01 Om du menar generellt så förstår jag vad du menar, men nu var det väl knappast ett hyllningståg i tråden? Jag varken hypar eller dissar, för att utan underlag är båda lika korkat/onödigt att göra. För att hålla mig till ämnet så hoppas jag på något bra... 19/01 Fast nu klagade specifikt på att det kommer till ipad, vilket xcom även gjorde, ett otroligt bra spel. Så om du ska hoppa in och vara pessimismo den store så får du komma med bättre argument. 19/01 Med tanke på hur 2014 såg ut så är jag bara realistisk. Håller mig hellre vaksam än slänger mig på något slags hyllningståg om ett spel som vi knappt vet något om förutom lite skärmdumpar, skärmdumpar som gör allt annat än ser bra ut.. 19/01 Jösses vad trött man blir av din attityd... Hur orkar du vara så pessimistisk? Civilization 5 går att spela med touch om man har Windows 8. Deras interface fungerar utmärkt med både touch och mus/tangentbord. Man kan väl åtminstone avvakta tills att mer... 19/01
Skicka en rättelse