Youtube ingen kassako för stora Google.

Medan enskilda Youtube-stjärnor drar in mångmiljonbelopp på sina kanaler, tjänar ägaren Google ingenting på videotjänsten. IDG rapporterar idag (via Wall Street Journal) att Youtube omsatte omkring 4 miljarder dollar förra året, samtidigt som tjänsten inte bidrog till Googles totala resultat. Det hela ska gick i stort sett plus minus noll.

IDG skriver vidare att en av anledningarna ska vara att Youtube ses som en slags förvaringsplats för filmklipp som till största del används av den yngre generationen. Samtidigt tycker Google-cheferna att tjänsten ska användas som en sorts tv där man zappar mellan olika kanaler. Något som alla som använt Youtube i någon större utsträckning vet inte är fallet.

Facebook och Twitter ska också vara en del av problemet, då dessa nu bygger egna videotjänster istället för att bara länka vidare till Youtube.

Hur och hur ofta använder du Youtube? Rösta nedan, och diskutera!

(foto: Sveriges Radio)

Ryktas att Google ska släppa en prenumerationstjänst så att man kan betala för att slippa reklam. På datorn kör jag adblock men på Iphone/Ipad finns inget fullgott alternativ, och man vill ju att videoskaparna ska tjäna pengar - så jag är positivt instä... 28/02 Vänta bara Google till 4K blir standard :) 27/02 Vadå plus minus noll betyder ju att tjänsten har tjänat in precis så mycket den behöver för att man ska expandera och växa, det är väl ändå det som eftersträvas förutom när man enbart tittar på kortsiktiga mål då är det ju inget bra. 27/02 http://www.youtube.com/yt/press/en-GB/statistics.html Bara kostnaden för bandbredden måste vara hisnande. Lägg sedan på för datalagring e t c. 27/02 Någon här inne måste ju ha läst ekonomi? Alla företag gör detta, vinsten strömmar till moderbolaget. idén är +-noll. Tjänar du för mycket är det dags att anställa och expandera eller tid att höja IC priserna för att nolla vinsten. 27/02 På 6:e platsen kommer Wikipedia som inte tjänar en krona (de drar in några miljoner för driften varje år). http://www.alexa.com/topsites 26/02 Angående Yahoo är du väl ändå lite ute och cyklar nu? Yahoo må inte vara stort i Sverige, men det är en enorm sida. Alexa rankar yahoo.com som den fjärde mest trafikerade webbsidan i världen. 26/02 Det är lika sannolikt att Google går plus minus noll på Youtube som att alla stora blockbuster filmer inte tjänar en enda krona. 26/02 Varför skulle han betala för det? Enda anledningen till att Google går med förlust är väl att dom betalat så orimligt mycket för det till att börja med. Det kryllar av videotjänster, och ifall Google skulle börja ta orimligt mycket betalt för att använd... 26/02 Kontrolläser skribenter inte sina artiklar längre? 26/02
Skicka en rättelse