I december förra året, en månad efter lanseringen av expansionen #Warlords of Draenor, låg #World of Warcrafts spelarbas fortfarande runt 10 miljoner. Att det handlade om en sällsynt bra expansion kan delvis ligga bakom den bibehållna ökningen, men nu är det slut på smekmånaden. Eller månaderna.

I en rapport berättar #Activision att antalet aktiva prenumerationer nu är nere på 7,1 miljoner igen, vilket är hyfsat nära de 6,8 miljoner som spelade för ungefär ett år sedan. Det är dock ett tapp som Activision räknat med, och de påpekar samtidigt att World of Warcraft fortfarande är världens största prenumerationsbaserade mmo-spel.

Vad säger ni, har WoW gjort sitt eller är det det fortfarande herre på täppan? Gillar ni månadsavgiften eller skulle ni föredra en free-to-play- eller pay-to-play-modell?

Via PC Gamer.

Samma här, det gänget man raidade med under TBC är sedan länge borta, även om många kom tillbaka till WoD. Det som fick mitt gäng att falla samma nu under WoD är "nivå"-systemet som dom infört på raidingen. Den enda nivån som i min mening ger en utmanin... 10/05 WoD var rätt okej men tyvärr har de man spelade med lagt av så det blev rätt trist pga det. 10/05 Älskar RPG men har aldrig fått lust att spela WoW, eftersom det ser så "enhörnings-gulligt" ut. 10/05 Den enda tid jag lagt på WoW är att kolla på cinematic trailers :) Den senaste var riktigt schysst! 09/05 Spelet är ju gammalt som gatan vid det här laget. Inget märkligt med att folk har tröttnat. 08/05 En bild säger mer än tusen ord är ganska passande här. För nostalgikerna! http://i147.photobucket.com/albums/r317/tiduserge/tbc-attunement-chart.png Karazhan, Magtheridon, Sunwell, flying mounts... Vilken expansion det var, och fokus låg fortfarande på... 08/05 WoW har varit dött sedan de plockade 40 man raider.. 07/05 WoW är som ett hårs rus.. Första gången var bäst, men blir aldrig detsamma som första gången. 07/05 " behållt en trygg stabil och lojal spelarbas" Gravt tankefel i fallet WoW. Onlinespelare växer upp, dagens tonåringar vill ha en förnyad upplevelse mot vad du själv hade. "Core"-spelarna i MMO's är totalt ointressanta, snarare byta ut dem mot nya. 07/05 På vilket sätt var WoD sällsynt bra? Introducerade den något nytt som var bra? Nej det ända nya var Garnisionen som var skit. Fick vi en massa content, nope inte det häller. Det var rekordlite. PvPet var obalanserat och skills har tagits bort. Förstår... 07/05
Skicka en rättelse