I år är det fler presentationer än någonsin under E3-mässan. Förutom att pc-plattformen får en egen presentation så kliver även #Square Enix upp på en egen scen. Men vi är extra nyfikna på #Bethesda som tillsammans med #Id Software, #Machinegames och #Arkane Studios har ett lass riktigt trevliga titlar på samvetet.

Den stora frågan är varför de väljer att köra en egen presentation just i år. Den mest logiska slutsatsen är att de helt enkelt har alldeles för mycket att visa upp för att kunna klämma in det i övriga aktörers konferenser. Om det stämmer har vi väldigt trevlig tillställning att se fram emot söndag natt. Här är en blandning av det vi vet och det vi hoppas får se:

  • #Fallout 4 utannonserades redan förra veckan och Bethesda har bekräftat att gameplay-premiären äger rum under E3. Att en stor del av presentationen kommer vigas åt det postapokalyptiska äventyret (som utspelar sig i Boston) är inte någon vild gissning, men frågan är exakt hur generösa de kommer vara med specifika detaljer. De får gärna bekräfta ryktet att spelet ska släppas redan i höst.

  • Skräckmästaren Shinji Mikami utförde inte några stordåd när han återvände till survival horror-genren med #The Evil Within. Men kanske kan bitarna falla bättre på plats i en uppföljare? Eller något helt annat? #Tango Gameworks har inte utannonserat vad de jobbar med och det är inte omöjligt att de tar bladet från munnen under Bethesda-presentationen.

  • Det var många som studsade av förväntan när ID Software visade upp nya #Doom under förra årets Quakecon-mässa. Dessvärre krossades drömmarna om fläskiga Doom-detaljer snabbt, då det visade sig att materialet var exklusivt för besökarna på plats. Sedan dess har vi kunnat spana in en hastig teaser från spelet, som utlovar gameplay-premiär under presentationen. Exakt vad vi har att vänta oss vet vi inte, mer än att det handlar om en old school-shooter. Vilket förstås gör det hela än mer spännande (om det nu är möjligt).

  • #The Elder Scrolls VI lär dröja – Bethesda är ju upptagna med att utveckla Fallout 4. Fast tänk om de har ett litet team som skissat upp detaljer och rentav har något litet att visa upp från Skyrims efterträdare? Det hade varit minst sagt trevligt.

  • Desto troligare är det dock att de har något nytt att berätta om #The Elder Scrolls Online. Igår släpptes utgåvan till Xbox One och Playstation 4. Dessförinnan har datorversionen slopat obligatorisk månadsavgift och stöpt om upplevelsen under parollen "Tamriel Unlimited". Att någon form av expansion är under utveckling är inte helt orimligt, och nöjer de sig inte med att tala sig varma om konsolversionerna får vi kanske en första glimt av det kommande materialet.

  • Vi avrundar med ett önskemål ur kategorin "extremt osannolikt": #Prey 2. Nedlagt, återupplivat och nedlagt igen. Och ständigt omgivet av rykten. I oktober 2014 kom den slutgiltiga spiken i kistan när Bethesda officiellt drog ur pluggen. I en perfekt värld har arbetet börjat om med en ny studio som kan göra varumärket rättvisa, och som tänker visa upp det första levnadstecknet under presentationen.

Bethesda kör igång sin presentation söndag natt den 14:e juni klockan 04.00 svensk tid. Du kan se den här på FZ där vi också samarbetar med Studio Hype som kommer att livestreama under presskonferenserna med analyser och diskussioner i studion.