Under #Sonys E3-konferens släpptes bomben som många väntat på ack så länge – Shenmue 3 lever! Ja, förutsatt att det lyckas på Kickstarter, då.

Om det var någon som oroade sig över crowdfunding-potentialen kan vi meddela att det bara tog timmar för projektet att samla in de 2 miljoner dollar som krävdes. I skrivande stund har de samlat in hela 3,3 miljoner dollar med nästan en hel månad kvar av tiden. Detta placerar spelet på topp 20-listan över mest framgångsrika Kickstarter-projekt någonsin. Det mesta framgångsrika spelet är #Bloodstained som samlat in 5,5 miljoner dollar – en summa som #Shenmue 3 har goda möjligheter att slå.

För ytterligare lite information om spelet ska du fästa blicken på klippet nedan där spelseriens skapare Yu Suzuki berättar mer om vad vi kan förvänta oss.

Håller med, hade det varit Microsoft som visat upp det på E3 och sen hänvisat till en kickstarter hade alla bajsat på den här grejen, precis som det enda buandet för exklusiva titlar sker när det är Microsoft som gör det, fastän Sony förmodligen gör det... 21/06 Blir rätt svårt att slå star citizen :) 20/06 Till er som ogillar detta... Yu Suzuki gör en kickstarter för ett spel som ska släppas till ps4 = Sony suger? Hur går den ekvationen ihop? Hade Sony själva gjort en kickstarter hade jag kunnat förstå kritiken. Men nu är det Yu Suzuki som gjort det, för... 20/06 Storyn och sånt är säkert färdigt. Men jag är lite orolig för att de snålar med resurser. Shenmue 3 förtjänar verkligen en stor budget för att kunna slå mig med häpnad (grafik, musik, inlevelse) på samma sätt som de gjorde med första spelen. 20/06 Det är ganska irrelevant. Det var mest så dyrt för att man behövde skapa allt från scratch och verkligen inte sparade en krona när det gällde voice acting, musik och liknande. Nu är dock storyn sedan länge klar och man behöver inte utveckla någon ny tek... 20/06 Nope! Jag skiter fullständigt i Shenmue, och om MS hade tiggt pengar när de har 100 miljarder dollar i paradiskonton så hade jag ifrågasatt den skiten också. 20/06 Alltså 3,3 miljoner dollar är ju kaffepengar för att göra ett spel av Shenmue mått. Kom ihåg Shenmue är/var en av de dyraste spelen någonsin. 20/06 inget! men vem vet det dyker nog snart upp ska du se 20/06 för en som faktist aldrig rört denna serien vad är det för sorts spel? :) Vad gör det så bra? 20/06 Värst vad alla klagar. Om ni inte gillar spelet behöver ni inte sponsra projektet med pengar. 20/06
Skicka en rättelse