#Blizzard har länge haft inställningen att spelarna själva ska komma på taktiker för att klå riktigt starka kombinationer i #Hearthstone: Heroes of Warcraft. I vissa fall löser sig detta med nya äventyr och expansioner som introducerar fler kort att späcka lekarna med, men några varianter har varit särskilt svårslagna. Till exempel Patron Warrior har varit en av de starkaste kortlekarna ett bra tag – men nu kommer nerfen.

Kortet Warsong Commander går från att ge charge till alla minions med 3 eller mindre attack, till att ge alla charge-minions +1 attack. Vilket får ses som en hyfsat brutal justering. Många har nu börjat dödförklara kortet och hela leken, som de menar behöver vara stark eftersom den är så svårspelad. Andra påstår att det finns ytterligare vägar att gå för att göra en stark Patron Warrior, och att spelstilen inte alls tillhör det förlutna.

Motivet bakom förändringen är Blizzards filosofi att minions som slåss mot varandra på brädet är det som gör Hearthstone kul. Warsong Commander kringgår det med bland annat kortet Frothing Berserker som kan utföra en så kallad "one turn kill". Läs mer på battle.net.

Problemet med att bara nerfa den "lite" är att även om del löser problemet som det ser ut idag så är det kraftigt begränsande för vilka framtida kort som kan släppas. 15/10 Håller inte riktigt med om din slutsats, även om kortbalans och spelbalans helt klart är olika saker. Jag anser nog att man kan nerfa ett kort av båda anledningarna. Men det var ett väl formulerat ,sakligt och rejält svar. Detta gillar ja starkt. 15/10 Kortbalans och spelbalans är två separata saker. Dr Boom är stark, väldigt stark, men han är inte overpowered på ett sätt som tar sönder spelet. Han är dessutom en neutral, så att alla kan spela honom. Det som Patron Warrior gjorde var att ta sönder spe... 15/10 Inte nästan, Warsong Commander är numera 100% ospelbar. Det finns inte ett enda deck som hon kommer passa in i, eftersom allt hon gör finns där redan ett annat kort som gör bättre - Raid Leader. 15/10 Seriöst, Patron är inte svår att spela! OK om man tycker facehunter är normal svårt förstår jag varför. 14/10 Eftersom Boom går att crafta är han ju inte lika svår att få tag på som Grim Reaper + Deaths bite 14/10 Äntligen , nu måste de bara fixa det värsta pay2win kortet dr.balanced .. 14/10 Precis. Det hade fortfarande varit ok utan att vara OP. 14/10 Blizzard vill att spelet ska vara "fun and interactive". Skönt med nerf, men som vanlig går dom fram med machetes. Många streamers verkar ha mycket mer genomtänkta lösningar, men Blizzard är Blizzard. 14/10 Jag hade ju helt klart hellre sett en Dr Boom-nerf. Ändra så att bomberna träffar random character istället för "enemy" så har vi ett bättre avvägt kort. 14/10
Skicka en rättelse