#Blizzard har länge haft inställningen att spelarna själva ska komma på taktiker för att klå riktigt starka kombinationer i #Hearthstone: Heroes of Warcraft. I vissa fall löser sig detta med nya äventyr och expansioner som introducerar fler kort att späcka lekarna med, men några varianter har varit särskilt svårslagna. Till exempel Patron Warrior har varit en av de starkaste kortlekarna ett bra tag – men nu kommer nerfen.

Kortet Warsong Commander går från att ge charge till alla minions med 3 eller mindre attack, till att ge alla charge-minions +1 attack. Vilket får ses som en hyfsat brutal justering. Många har nu börjat dödförklara kortet och hela leken, som de menar behöver vara stark eftersom den är så svårspelad. Andra påstår att det finns ytterligare vägar att gå för att göra en stark Patron Warrior, och att spelstilen inte alls tillhör det förlutna.

Motivet bakom förändringen är Blizzards filosofi att minions som slåss mot varandra på brädet är det som gör Hearthstone kul. Warsong Commander kringgår det med bland annat kortet Frothing Berserker som kan utföra en så kallad "one turn kill". Läs mer på battle.net.