Bara inga AAA-titlar.

#Sony har inte alls gett upp utvecklingen av spel till Playstation Vita. Europachefen Jim Ryan förtydligar företagets agenda efter ett uttalande tidigare i veckan där det verkade som att Sony helt lämnat över ansvaret för spelutveckling till sin bärbara maskin till tredjepartsutvecklare.

Så är alltså inte fallet, säger Ryan, som menar att uttalandet misstolkats. Vad som menades var att Sony inte har några storspel (så kallade AAA-spel) under utveckling internt, men det görs fortfarande Vita-spel av Sony-ägda studior. Bara inga tänkta blockbusters.

Så här säger Ryan till VG247.com:

– För att förtydliga vad som sades om Vita, vilket antingen var feltolkat eller felrapporterat: jag tror vad som sas var att vi inte längre är i färd med trippel-A-spelsutveckling till Vita. Men det pågår fortfarande förstapartsutveckling av innehåll till Vita.

Även om det inte är ett konkret löfte om att det kodas AAA-spel av Sony-studior hörs ett försiktigt "Hurra!" från den pendlande delen av våra redaktionsgrannar #Sweclockers.

Bara för att du sa det där tog jag med en Vita och Reaper of Souls till PS4:an hem från jobbet i dag, för funktionen är ju strålande. Men först fick jag fabriksåterställa Vitan: den tillåter bara inloggning med det första PSN/SEN-konto man reggar på den... 30/10 Jag låter min vila mot lillfingrarna istället för att hålla den i ett grepp. På så sätt blir jag inte lika trött i fingrarna. Det finns ju dessutom "grips" att köpa till som gör den lite mer greppvänlig: http://i.imgur.com/61bxBKN.png 30/10 Eh, skrev ju att det inte är tråkigt lr dåligt. Men förstår bara inte hur folk är byggda, som kan hålla i små prylar. 30/10 Funderar på att skaffa ps4 just av denna anledning, funkar det bra eller? Bild och så? 29/10 Sålde min vita på tradera för ett par år sen. Gillade den, men kom aldrig några spel som jag ville ha, och sist jag kollade var det fortfarande lite tunt utbud. (för min smak) 29/10 Det är ditt problem. Du förstår inte hur NÅGON ANNAN kan göra något bara för att DU inte kan. 29/10 PsVita Äger!!! Gravity Rush är ett av de bästa spel som gjorts och 2an blir ett lätt köp 29/10 förstår inte hur någon kan spela på handhållet. Inte för det är tråkigt, utan för iaf jag får kramp i händerna efter 5min. 29/10 Själv spelade jag ut Nidhogg häromdagen, nu kör jag igenom The Bridge och därefter blir det nog Uncharted. Vitan har så sjukt många bra spel och det bärbara formatet är underbart, inte bara för när man reser men för toalettbesök, gameande innan man ska... 29/10 Brukar ligga i sängen och remote spela Diablo III på min. Fungerar klockrent via Wifi. 29/10
Skicka en rättelse