Kvalitet, spellängd, uppdateringar – berätta vad som gör ett spel värt att betala för.

#Star Wars: Battlefront är bra, men har för få banor. Framtida DLC-paket löser problemet, men föder ett nytt problem – totalpriset blir över 1000 kronor.

#Star Citizen kan kosta hutlöst mycket. Vissa har betalat uppemot 10 000 kronor för ett skepp i spelet som måste vara 10-talets vassaste PR-insats.

Spel kan bli en dyr affär. Eller en billig. Det beror på hur man räknar, och vad man värderar. 500 kronor för en sex timmar kort singleplayer-kampanj får vissa att rasa, medan andra tycker sex timmars spelkvalitet är långt mer värt än ren spellängd. Många lägger fortfarande någon tusenlapp per år på tioåringen #World of Warcraft, ett spel där nyhetens behag haft massor av tid att ebba ut.

Så den svåra frågan är – hur mycket är ett spel värt? Och vad är det som avgör hur mycket du vill betala för en spelupplevelse? Speltid, innehåll, funktioner, uppdateringar, grafik...? Dela med dig av dina åsikter!

Dåligt utan alternativ under 500 så ingen röst från mig... jag köper endast spel under 250kr, oftast under 100. Mest humble bundles som gäller för min del och då köper jag nästan aldrig den dyraste utan mellanpriset oftast men det måste då finnas minste... 02/12 Jag tycker att priserna på (vissa) spel borde höjas. Det vore mycket bättre att spelet kostade en eller två hundralappar extra, men att man verkligen fick med hela spelet. Idag betalar man ju för halva spelet, sen kommer resten som DLC, mikrotransaktion... 01/12 Ser man på det som underhållning och nöje så är ju ett bra spel värt ett par tusen. Självklart finns det dåliga spel som inte är värda pengarna. Men det finns dåliga filmer och dåliga kvällar på krogen också. Det som jag kan tycka är lite tråkigt är att... 30/11 World of Warcraft - Aktivt konto i närmare 9 år. Lagt ner kanske 1000 på "cosmetics" i det också. Men det har gett mig i runda slängar +15 000h 30/11 Lirade Ultima online i nästan 8 år. kosta runt 100 spänn per månad. dock hade man väldigt hög telefonräkning tills man fick radiolänk.. som inte var så mycket billigare än teleräkningen. Dock var det 3 mb på tiden de flesta satt med 56k modem eller isdn... 30/11 World of Warcraft. Varje expansion cirkus 400kr, game time i runt 6 år sammanlagt kanske, vilket är cirkus 1500kr om året, sedan köpt guld av asiater för kanske 5000kr på det. 30/11 Räknas skins till CS? 29/11 Jag har så många spel i min "kölista" så jag köper sällan spel vid release utan väntar till priset sjunker till en för mig acceptabel nivå vilket för AAA-spel är ca 300-350 kr. Undantag är om spel kommer ut drm-fritt på t ex gog.com som tw3 - då kan jag... 29/11 Jag tror det värsta jag varit med om är Heart of Thorns expansionen till Guild Wars 2. 500kr!! Grundspelet kostade lika mycket vid release. Och vad fick ut ur boxen? jag fick 4 nya kartor!! 1 ny klass, och 1 ny spec till alla existerande klasser samt... 29/11 Jag värderar inte film spec högt men spel har ingen övre gräns. Spelar nog 2-4 tim dag och då har jag en familj. Hemligheten är lite sömn och ps vita. 29/11
Skicka en rättelse