För den som vill praoa som domedagsprofet ligger det nära till hands att predika MMO-genrens död. #World of Warcrafts och #Wildstars krympande prenumerationsstock kan lyftas som argument. Men det finns färska motargument.

#Black Desert Online lanserades i Europa och Nordamerika för en månad sedan, och i en stolt pressrelease får vi veta att spelet sålts i 400 000 exemplar. Man räknar med att det blir den största sydkoreanska spelexporten till väst, och i nuläget har det 100 000 samtidiga spelare. Min Kim, vd för den europeiska delen av #Daum Games, räknar med att försäljningen fortsätter att gå bra, och att man krängt över 1 miljon exemplar vid årsskiftet.

Med den uppåtgående trenden i åtanke förväntar jag mig att spelet når över en miljon sålda exemplar i år. Det som imponerar är att de här siffrorna rejält överträffar de på hemmamarknaden.

FZ skrev häromdagen ihop en praktisk guide för hur du startar ett slavimperium, knackar ihjäl andra spelare utan anledning och skapar dig ett utseende som får föräldrar att förbanna sina fortplantningsdrifter. Inte missa den.

Som jag sa under: vi har ingen mmo-skribent med tillräckligt med tid för en bra recension, plus att det är försent för att motivera den tid det tar i förhållande till hur många läsningar texten kommer få. 07/04 Spelet är mycket bra! Lätt värt den slanten det kostar. Dock känner jag att jag grindat för mycket (följde någon power lvl guide för att fort kunna börja med pvp). Lvl 50 sorceress med bara 50/50 AP/DP och runt 200 skillpoints så nu blir det till att... 07/04 Skriv en ändå 07/04 Det här spelet äger. Finns så mycket att göra så man blir knäpp hehe. Har dock lärt mig o avmarkera vissa quester så jag bara kör combat quester. Hur som så är det as skoj. 07/04 Hehe, där ser man! Då hade det ju blivit en recension i alla fall... 06/04 BDO skulle faktiskt ha en vr mode :p Men det togs bort av någon anledning Korea versionen hade till och med i settings en knapp för det men man kunde inte aktivera det än men sen togs det bort helt 06/04 *mmo-delen räcker upp handen* Som Tompa säger är jag dock upptagen till och från med studier nu, och just när Black Desert Online släpptes var det full rulle med en särskilt tung kurs. Tiden fanns helt enkelt inte för mig att recensionsspela ett mmo den... 06/04 Ok Men inget är gratis:) Men det kvarstår ju i alla fall att det är totala antalet spelare som är relevant inte hur många kopior man säljer av ett MMORPG. Men som sagt, hoppas det går bra för dem men jag tycker att det är lite tidigt att ta ut segern... 06/04 Chaaaaamone, MF! 06/04 Finns det någon slags trial eller liknande för detta spel? Ser intressant ut. 06/04
Skicka en rättelse