#Bethesda och #Id Software har låtit vissa spelare testa nya #Doom i stängda alpha- och beta-perioder. Har du än inte kunnat fingra på återkomsten för den klassiska spelserien ska du inte deppa ihop. Istället ska du ringa in 15-17 april i kalendern.

Mellan dessa datum är det nämligen dags för en öppen beta som alla kan ansluta till. Materialet i testperioden är spellägena Team Deathmatch och Warpath, på kartorna Heatwave och Infernal. Innan du själv kan kasta dig in i hetluften kan du se två timmar gameplay från när FZ testade den stängda betan.

I samma pressutskick som den öppna betan utannonseras berättar Bethesda mer om framtidsplanerna för spelet, och då närmare bestämt det framtida nedladdningsbara materialet. Vi ska få båda gratis uppdateringar och tre stycken paket med betalmaterial. På gratisfronten hittar vi nya funktioner i Snapmap-verktyget, samt fler spellägen i multiplayer.

När det gäller innehåll som kostar pengar släpps det första materialet i sommar. Det kostar 15 euro och tillhandahåller tre kartor, ett nytt vapen, en spelbar demon, ny armor, nya hackmoduler, färger och taunts. 15 euro är prislappen på varje dlc-paket (eller 40 euro för alla tre via season pass).