För några veckor sedan gankade #Blizzard den privata servern Nostalrius som rullade vaniljutförandet av #World of Warcraft. Ett upplägg som visat sig vara populärt då det enligt Nostalrius-folket själva fanns 800 000 registrerade användare och 150 000 aktiva spelare på servern.

I en namninsamling som just nu har 241 000 underskrifter ber teamet bakom Nostalrius om nåd, och föreslår att Blizzard själva ska styra upp så att spelarna kan lira WoW så som det såg ut någonstans vid tidernas begynnelse.

Helt kört verkar det onekligen inte vara, då Blizzard har gett sin syn på saken och inte stänger några dörrar. De verkar dock en smula skeptiska till hur alltihop ska fungera i praktiken samt om communityn egentligen är intresserad av deras eventuella lösning med "pristine realms".

Nu har ytterligare en person delat med sig av sin åsikt, och mannen i fråga är ingen mindre än Mark Kern: en före detta Blizzard-veteran som bland annat hade en ledande position i utvecklingen av just WoW. Hans syn på vaniljservrar och Nostalrius ser du i klippet nedan.