För några veckor sedan gankade #Blizzard den privata servern Nostalrius som rullade vaniljutförandet av #World of Warcraft. Ett upplägg som visat sig vara populärt då det enligt Nostalrius-folket själva fanns 800 000 registrerade användare och 150 000 aktiva spelare på servern.

I en namninsamling som just nu har 241 000 underskrifter ber teamet bakom Nostalrius om nåd, och föreslår att Blizzard själva ska styra upp så att spelarna kan lira WoW så som det såg ut någonstans vid tidernas begynnelse.

Helt kört verkar det onekligen inte vara, då Blizzard har gett sin syn på saken och inte stänger några dörrar. De verkar dock en smula skeptiska till hur alltihop ska fungera i praktiken samt om communityn egentligen är intresserad av deras eventuella lösning med "pristine realms".

Nu har ytterligare en person delat med sig av sin åsikt, och mannen i fråga är ingen mindre än Mark Kern: en före detta Blizzard-veteran som bland annat hade en ledande position i utvecklingen av just WoW. Hans syn på vaniljservrar och Nostalrius ser du i klippet nedan.

Tack till Puscifer för detta #nyhetstips!
Varför inte bara göra Legion lika bra som vanilla? :> ta bort allt skit och gör spelet mer hardcore. 28/04 Okej? 28/04 Rogues har högst skillcap i vanilla PVE, Horde rogues specifikt. 28/04 Det har inget med gear eller spec att göra, är nog snarare så att de du mötte sög. 28/04 själv körde jag en spec som inte var populär bland rogues och jag ägde andra epicgearade med blå gear . rogue var inte så endimensionell 28/04 Dominant strategy, det finns alltid en väg som är den bästa. Ett spel som lyckas balansera 3st specs mot varandra och hålla dem exakt lika bra i alla lägen då vill jag veta hur man gjorde :S. För PVE i vanilla så för t.ex. mages så gick det bara att kör... 28/04 Paladin kan köra Holy/ret med vissa prots typ reckoning build. Rogue kan lätt köra alla 3 träd Shaman kan köra lätt 2h dps eller healer Warlock kan lätt köra alla tre träd Druid kan lätt köra alla 3 träd Mage kan köra bra mix av alla träd hunters beastm... 28/04 Är i stort sett samma sak i PvP. I strukturerade PvP matcher (BG's i detta fall) Finns det fortfarande en ultimat specc för din klass. Om vi snackar dueller kan man köra vad fan man vill, men vem bryr sig om dueller? 28/04 Visst är pve mer linjärt men man i pvp så kan man köra Holy/Ret/Prot specs, i pvp så är det mer fritt och med det så menar jag att det inte bara finns en ultimat spec 28/04 gör legacy, old school, ancient time wow eller whatever de heter o lägg till eran jävla månadskostnat på de, sen integrera petsen o en del mounts man kan köpa i blizzstore o sen se cashen rulla in. Orkar ni släng in transmog med om ni nu gnäller på spel... 28/04
Skicka en rättelse