Franska nyhetsbyrån AFP rapporterar ett uttalande från Venezuelas president Hugo Chavez, som verkar anse att Playstation är gift och att tv-spelande är "kapitalistiskt". Åtminstone att döma av det inslag under radio- och tv-showen Alo Presidente, där tv-spel kommer på tal.

De här spelen de kallar Playstation är gift. En del spel lär en att mörda. En gång satte de mitt ansikte på ett spel. "Du måste hitta Chavez och döda honom". Spel förskönar också brukandet av cigaretter, droger och alkohol så att de kan sälja dem. Det är kapitalism - vägen till helvetet.

Istället för dessa våld- och knarkspel tycker Chavez att spelindustrin borde satsa på mer utbildande spel. I Venezuela kan dessutom försäljandet av "våldsamma tv-spel" göra att man hamnar i fängelse upp till fem år. Chavez anser också att barbie-dockorna bör ersättas med mer "inhemska" dockor, eftersom Barbie inte har "något att göra med vår kultur".

En liten newsflash från Venezuela, alltså. Kanske beror den venezuelanske presidentens aversion mot tv-spel mest på att hans reality-version av #Tropico 3 inte går riktigt så bra som förväntat.

Bilden kommer från Wikipedia.

Skicka en rättelse