Kreativiteten ska få jobba.

I mars 2017 lanserar #Nintendo nästa konsol, som går under arbetsnamnet NX. Det kommer kanske inte som någon överraskning att man tänker sig att göra ett Super Mario-spel till maskinen, men den gamle rörmokaren kommer inte finnas bland lanseringstitlarna.

Shigeru Miyamoto, Nintendos kreativa geni och far till Mario och många andra av Nintendos storsäljare, säger till IGN att man göra något nytt med det fullstora #Super Mario-spelet till NX. Förhoppningsvis kan det vara redo under 2017 eller 2018, säger han, och lägger till att E3-mässan 2017 kan vara värd att hålla ögonen på.

Vi utmanar alltid oss själva att skapa något nytt, så förhoppningsvis får du se en ny sorts Mario-spel om ungefär ett eller två år. Vi kanske kan dela med oss av något på nästa E3.

Han betonar samtidigt det svåra i att vara kreativ med en spelserie så populär som Super Mario. Några av seriens viktigare delar handlar om närhet och tillgänglighet, säger han, och låter förstå att man inte kan låta påhittigheten gå bärsärk.

En intressant aspekt av det hela är att NX-konsolen varken blir en ny Wii U eller en ny 3DS, enligt Nintendo. Om NX i likhet med Wii och Wii U har någon ny form av kontrollenhet skulle den kunna bädda för att låta Miyamoto och de andra hita på nya saker med den gamla spelserien. Besked har vi förhoppninsvis om lite mindre än ett år.

Korrekt analys. Köpte en Gamecube i slitet av dess livscykel för Zelda. Köpte även en wii nu när den är utdöende för Project M 21/06 Är de inte typ det enda företaget som gör det? Man kan ju inte precis säga att de inte försöker göra nya saker. 20/06 De borde haft Super Mario Maker när de revealede Nintendo WiiU för det spelet använder WiiU-padden på det absolut bästa sättet - som ett verktyg för kreativitet. Hade de manat på det användningsområdet och kanske haft Nintendo Land då också tror jag att... 20/06 Blir mer orolig än glad över när Miyamoto säger att han ska vara kreativ nu för tiden. Folk vill ha ett nytt Mario 64, varför inte bara ge dom det? 20/06 Har de inte alltid gjort det? Jag tycker mig alltid se folk klaga på hur Nintendo är för innovativa och hur de satsar för mycket på gimmicks. (Vilket jag personligen ser som positivt) 20/06 https://www.youtube.com/embed/Kk9oa_PiXAk Den nya sortens Mario. 20/06 Du har rätt i allt du säger. Mario är utan tvekan spelvärldens mest mjölkade spelikon. Men jag förstår dem. Varför ändra ett vinnande koncept? Så länge det finns en publik som är villig att betala för det, tja varför inte? :-) 20/06 Håller som tidigare skrivet inte med. Det jag kan hålla med om är att Mario-namnet används flitigt och mjölkas så kan jag inte säga att själva SUPER MARIO-serien är mjölkad och inte kommer med något nytt. Och här är problemet. Folk som ni anser att Mari... 20/06 Nej tack... Folk klagar på att CoD mjölkas hit o dit. Men kolla bara på hela jädra Mario Serien, Mariokart etc etc. Undrar vilket spel som mjölkats sönder genom åren. Och nej, är inge CoD-fanboy. Säger bara att Mario mjölkats betydligt mer än CoD eller... 20/06 Nintendo behöver börja tänka utanför ramarna. 20/06
Skicka en rättelse