Idag höll #Apple en presentation när plötsligt #Nintendos legendariska speldesigner Shigeru Miyamoto klev upp på scenen. Anledningen är att de båda företagen hoppat i säng för att ge oss det nya Mario-spelet #Super Mario Run.

Det är ett Iphone-spel av runner-snitt där Mario automatiskt springer åt höger på skärmen. Det gäller att styra hans hopp med fingertryck – tryck hårdare för att hoppa högre. Det ska gå att tävla mot vänner och spelare jorden runt för att se vem som kan samla flest mynt och rädda flest Toads innan tiden tar slut.

Super Mario Run blir inte free-to-play utan kommer kosta en slant när det släpps "snart".

Beskrivning av spelet från App Store (via Kotaku):

Det finns så många saker de kunde gjort istället - ett helt nytt ärligt försök på ett mer riktigt spel eller bara rentav släppa Virtual Console till mobilen. 08/09 Du har fan rätt. Warioware är given. Kommer definitivt komma ett om Mario run blir en hit. 08/09 Klockrent! Bara att gratulera både Apple och Nintendo. Nintendo aktien har gått i taket igen. Kom ihåg att vi FZ gejmers inte är deras enda, eller ens främsta, målgrupp. Bra art de tar ut ett fast pris för spelet. Snyggt att spelet är anpassat för platt... 08/09 Eller hur? En endless runner känns bara trött. 08/09 Jättebra, nu kan du välja mellan att ladda telefonen eller lyssna på musik men inte båda samtidigt. Men det är lugnt, de släpper säkert en "Apple Splitter" i närtid som du kan köpa för ringa priset av 800 spänn som tillåter dig att ladda mobilen OCH lys... 08/09 Förstår verkligen inte varför de inte valde att släppa ett Warioware istället. Sjukt beroendeframkallande, tävlingsorienterat och grymt bra för att visa upp alla tekniska capabilities på telefonen. 08/09 Dags att börja knåpa på memes om att fly för evigt från Marios endless runner? 08/09 Man kan spela det med en hand! Super Mario run.....k 08/09 Yey! Sen såg man runner, vilket skit. Antar att det skulle kunna funka om de va i stil med en svår mario maker bana, men det måste ju attrahera ALLA så det kommer suga 07/09 Men snälla, ett jävla Temple Run spel där man trycker på en knapp då och då - det är fan inget Super Mario-spel. Jag är väl okej med detta eftersom de fortfarande gör NX och 3DS-spel, men det ändrar ändå inte att det de visade var skit. 07/09
Skicka en rättelse