#Sony har börjat sälja den mindre och lättare varianten av Playstation 4 som tillkännagavs för ett par veckor sedan (den som inte heter Slim). Det har fått till följd att priset på original-PS4:orna rasat i Storbritannien. Spelbutikkedjan Game säljer 500 GB-versionen för 150 pund (ca 1 670 kr), och 1 TB-varianten för 180 pund (2 000 kr). Argos, också det en brittisk butikskedja, tar ännu mindre: 150 pund för en PS4 med #Lego Star Wars och Star Wars-film, vilket är under halva priset mot ordinarie prislapp.

Dessa erbjudanden har inte hittat hit till Sverige än – den billigaste PS4-konsolen kostar i nuläget 2 800 kr, enligt Prisjakt (se nedan). Men det kan vara läge att hålla ögonen öppna den kommande tiden, förhoppningsvis vill någon rensa lagret för att få plats med nya PS4:or vad det lider.

Inte heller för Xbox One-spekulanter har priset sjunkit markant efter Xbox One S-premiären för ett tag sedan. Den gamla modellen blir din för ungefär 2 400 kronor, och Xbox One S går loss på knappt 3 000 kr.