Att Wii U blir en kortlivad konsol står klart. I mars nästa år släpps #Nintendo Switch, och även om det inte måste betyda att Wii U omedelbart försvinner så kliver den definitvt närmare sitt eget slut. Om den överlever till Switch-premiären, vill säga.

Tillverkningen av Wii U ska upphöra redan den här veckan, skriver Eurogamer. Man hänvisar till flera källor som ska ha informerat om att den sista Wii U-konsolen skruvas ihop på fredag.

Men den uppgiften stämmer inte, säger #Nintendo. En icke namngiven anställd säger till japanska IT Media att det "inte är sant", skriver Kotaku. En grovkornig översättning via Google Translate säger detsamma. Personen låter förstå att Wii U-tillverkningen är tänkt att forsätta efter att Switch haft premiär i mars nästa år, och att fler Wii U-spel är på gång.

Switch är framtiden.

Wii U släpptes i november 2012. Nintendo uppger att man skeppat 13,3 miljoner exemplar av konsolen till den 30 september i år. Som jämförelse hade den exceptionellt framgångsrika Wii skeppats i 84 miljoner ex under sina fyra första år (totalt såldes drygt 101 miljoner Wii). Gamecube såldes i 22 miljoner ex och Nintendo 64 i nära 33 miljoner.

Hur sugen är du på Nintendo Switch? Och hur tror du den kommer sälja?