Förmodligen sitter du fortfarande och är bitter över att Sverige inte fick vara med i #Civilization VI. Hobbynorsken @Joakim Kilman gav, trots detta, spelet full pott och det verkar som om många håller med honom.

Civilization VI är fullt av djärva och briljanta förändringar som inte bara fungerar var för sig, utan som interagerar med varandra på ett komplext och fascinerande sätt.

Idag tackade utvecklaren #Firaxis Games alla de 1 000 000 människor som köpt spelet. Detta trots högljudda demonstrationer från svenskt håll (främst kränkta delar av FZ-redaktionen). Att både Danmark och Sverige fått på foten för Norge, är trots allt inget annat än ett hån.

#Firaxis Games kan trots nationsdebaclet klappa sig själva några extra gånger på axeln. Spelet var nämligen det tredje mest spelade på Steam. Bara #Dota 2 och #Counter-Strike: Global Offensive låg före.

Alla klagar på att Norge finns med, men det största hånet av dom alla är att den första staden som man etablerar som Norge är Stockholm..... fyfasiken kunde dom inte änns skilja på länderna undrar man. 08/11 Värt att köpa, rekommenderas. 08/11 Kul med omväxling. Klart Norge ska få vara med och leka lite. Men en expansion med Sverige tycker jag nog att vi bör få. Rent objektivt är ju Sverige bättre, och det vet alla. 08/11 "Detta trots högljudda demonstrationer från svenskt håll" Ursäkta men Sverige är så liten del av världen så utvecklarna bryr sig nog knappast. :) 08/11 Det kunde ha varit värre, Danmark kunde ha varit med istället för Norge. Har inte testat spelet ännu men får lite tid att göra det nästa månad. 08/11 det är bara att ta över norge först, sen spela vidare :) civlization är beroendeframkallande som få lir! 08/11 Löjligt att dom valde Norge, inte precis så att Norge ens varit i närheten av den stormakt Sverige var en gång i tiden. 08/11 Civ VI-releasen var ju en stor fail. För det släpptes på samma dag som BF1 och jag har bara hunnit med en halvtimme Civ. :D Kanske inte det svaret du ville ha. 08/11 Nej men det var bara otydligt och det var bra att användaren ovan hade poängterat det, jag visste inte om det själv. 08/11 Inget annat har väl påståtts heller? Skillnaden nu är ju att Norge är med - och dessutom redan i grundspelet. Till Civ 5 tillkom Danmark och Sverige efter hand, Norge fanns inte med ö.h.t. 08/11
Skicka en rättelse