Gårdagens avtäckande av Ipad har sparkat igång diskussioner kring dess betydelse som spelplattform. #Electronic Arts var på plats under evenemanget och visade bland annat upp #Need for Speed: Shift och #The Sims 3 på enheten och bland publiken fanns även #Epic Games-grundaren Mark Rein.

Enligt Kotaku var han imponerad av produkten och speldemonstrationerna och han tror att Ipad kan bli en riktigt bra spelplattform om utvecklare tar tillvara på dess unika fördelar. Några konkreta egna planer verkar inte finnas i dagsläget men de har redan fått Unreal Engine att fungera på Iphone så det vore inte så konstigt om det blir mer än ett teknikdemo.

Marknadsanalytikern Michael Prachter på Wedbush Morgan tror att priset (instegsmodellen kommer att kosta cirka 5000 kronor) kan avskräcka många spelare. I förstaläget kommer vi också att främst se nya varianter av redan existerande Iphone-spel men med tiden kommer de att likna DS-utbudet och kanske slutligen även PSP-ditot, säger han till Industry Gamers.

Färdig för bilspel?

Han tror också att det är främst Nintendo DS som kan hotas då spelen förmodligen övervägande kommer att tilltala casual-spelare. För att Ipad ska lyckas måste den dock få ett genuint stöd från branschens jättar, såsom #Ubisoft, #Electronic Arts och #Take-Two. Den nuvarande låga prisnivån på Appstore måste också ses över, hävdar Prachter. Få kommer att vilja släppa dyrare produker (med längre utvecklingstid) när de måste konkurrera med spel som bara kostar en tia, menar han.

Vad tror du om Ipad som spelplattform, kan den hota dagens bärbara konsoler eller blir det främst en läcker pryl att slösurfa med i soffan?

Idiot eller inte men jag är inte ensam om dessa häftiga åsikter om iPaden. Nästan hela teknikblogsfären pratar rätt nedlåtande om denna produkt. Det är bara Apples trogna fans som borstar av sig problemen som nonsens. När Steve Jobs under presentationen... 30/01 Ditt applehat genomsyrar ditt inlägg och gör att du framstår som en riktig idiot trots att du har några poäng i ditt inlägg. Ipod, Iphone, Imac, de är alla extremt populära och kvaliten på dem är bland det bästa som går att köpa. Men begränsningarna som... 29/01 Skulle vart lite cool om den inte kostade sådär förjäkligt mycket! 29/01 Vilket jävla trams! Crapple iCrap måste vara årets största skämt innan året knappt har hunnit börja ens. Detta är en iPod touch med större skärm. Allt det du kan göra på iPaden kan du även göra med din iPod touch, med andra ord; inte speciellt mycket... 29/01 En förstorad iPod Touch. Fortfarande lika låst till det som Apple anser att vi skall använda oss av med den. Den klarar inte av flash och där rök all vettig mediawebb. Bra marketing Apple men nej, den har ingen plats. 28/01 Jag har också svårt att se det där gapet mellan mobil och laptop... 28/01 Ser ut som ytterligare något skit apple prackar på folk. Sedan tvingas man använda itunes, istore, iwhatever... som också är rent skit. 28/01 Dom hävdar att det saknas något mellan mobilen och laptopen, men det har jag aldrig kännt iaf... Ska jag släpa med mig nått extra kan jag lika gärna ta laptopen som den där, i alla andra fall så har jag allt i mobilen. 28/01 Men man köper väl inte en sådan här sak för att primärt spela spel på den? Eller vad är poängen med den? 28/01 Som jag skrev i den förra tråden: 28/01
Skicka en rättelse