Den lanseras dock inte förrän 2018.

Nintendo Switch har hunnit bli ett par månader gammal men dess fullfjädrade onlinetjänst har inte lanserats än och det kommer dröja till 2018. Nintendo Switch Online, som den så beskrivande heter, har också fått en prislapp men den blir ganska så beskedling. Visst, väljer du att ta en månad i taget får du hosta upp cirka 40 kronor (3,99 USD) medan ett helår bara kostar cirka 200 kronor (19,99 USD).

Detta gör att det resten av året kommer att vara gratis att lira online, i till exempel Splatoon 2 som släpps senare i sommar. Nintendo kommer också krydda tjänsten genom att erbjuda gamla klassiker såsom Super Mario Bros 3 och Balloon Fight gratis så länge du har en prenumeration. I denna tabell ser du vad som ingår och vad som alltid kommer att vara kostnadsfritt.

@Panerad Groda: Det är inte det de skriver. De skriver att tjänsten lanseras först 2018, således är det gratis att resten av året. De går även igenom vad tjänsten som släpps 2018 kommer att kosta och på vilka sätt man kan köpa den, månads/årsvis. 03/06 På vilket sätt är det "gratis" resten av året om du betalar årsvis? 02/06 Orsaken är väl, antar jag, att Nintendo aldrig riktigt haft en "riktig onlinetjänst", så de måste ju börja från grunden. Övriga marknaden har ju sedan många år tillbaka haft onlinetjänster som gradvis utvecklats till vad de är idag. Det bekräftar att... 02/06 Och min skepscism mot Switch fortsätter... :'( 02/06 Blir det bra online tjänst så låter det ok. Är rätt less på att klicka på en knapp i smash bros och rörelsen händer 2 sekunder senare. Ville jag kolla på en powerpoint av spelet skulle jag göra det. Antar att dessa online problem inte är exklusiva för... 02/06 Frågan är ju vad det här betyder för mängden spelare som är online, hur lätt blir det att hitta matcher/race m,m? Jag hade hoppats på att online fortfarande skulle vara tillgänglig för alla för att säkerställa tillräckligt många spelare, sedan att det... 02/06 Det konstiga är ju, om vi ska snacka om mikrofonlösningen, är ju att DS-serien har ju haft det i åratal, utan att riktigt använda det. 02/06 Att betala om året för deras online lösning känns inte precis.... rätt speciellt inte med hur horribelt deras online lösning är och speciellt audio lösningen, inte för att jag tror att det finns någon annan lösning på grund av avsaknad av mic o.s.v på... 02/06 Ser inget om "cloud saving" eller liknande. Främst detta jag skulle betala för då vad jag vet inte finns något sätt att föra över sparfiler etc. Inte så kul om jag tappar bort min Switch alt. den går sönder, då tappar jag mina 60-70h i Zelda :( 02/06 Alltså. Första kommunikationsgrejen igår som känns lite 2005 och nu planerar de att en "onlinetjänst" fast senare.. vad håller Nintendo på med? För det är väl 2017 nu? Nintendo i all ära vad det gäller retro, där är de fantastiska, men ibland undrar jag... 02/06
Skicka en rättelse