Som spelvärldens förmodligen mest välkända ikon är Mario att betrakta som odödlig. Och i Super Mario Odyssey blir han odödlig på riktigt.

Det kommer inte finnas några "Game over"-skyltar i spelet, får vi veta via spelets japanska Twitterkonto. Så här säger man (översatt av Eurogamer):

Even if Mario's health drops to zero, you'll just lose 10 of your coins. No matter how many times you fail, though, there is no Game Over!

By the way, if you fail with nine coins or less, it won't be Game Over. Please enjoy exploring without worry!

Super Mario Odyssey släpps exklusivt till Nintendo Switch den 27 oktober. Avnjut en stort gäng tidigare Game Over-skyltar medan du väntar.

Mainstream design är ju inte så förvånande. Mest simulatorer eller nichade spel som fortfarande utmanar spelarna där man faktiskt känner att man åstakommit något när man lyckas. Insta gratification är vad de senaste 10 åren av cod byggts på också. 07/07 Om någon är sugen att dö "på riktigt" är här ett länktips: https://itch.io/games/free/genre-rpg/tag-perma-death 07/07 Varför inte göra det som en grej man stänga av och på istället. 07/07 @Sunray: Ser inte ut som att det finns någon timer. https://www.youtube.com/watch?v=jnn_C3k3l0s 06/07 @m4gnify: Det är sant, men om man inte blir utmanad av spelet så känner jag personligen att det kan bli sömnigt i vissa fall.... 06/07 Hoppas verkligen de tar bort timern också. Den tillför verkligen ingenting, förstörde mycket i Super Mario 3D World för mig. Jag vill leta secrets och leka i världen i lugn och ro utan att få Game Over för någon timer nådde noll. 06/07 @Dr904: Nintendo's spel har väl oftast varit designade så att vem som helst kan plocka upp kontrollen och spela det och ha kul. Allt handlar inte om att det ska vara svårt. 06/07 Håller fullständigt med! Har nu fått nog av Nintendo. Kommer inte köpa någon mer konsol från dem efter 3DS'en. Alla Nintendo utvecklade 3DS spel är så enkla att dem inte är ett dugg kul o spela! 06/07 Extraliven i Mario-spelen har bara varit där i onödan. När man klarar ut ett Mario-spel så har man i regel alltid överflöd av extraliv. Att dö i Mario har inte vart en riktig Game Over sedan första Mario-spelet, och inte ens där var det helt Game Over.... 06/07 Hmm Mortal Combat med sina avslut e kanske de enda spelet som e kvar där man verkligen dör en riktig död då? 06/07
Skicka en rättelse