Sadlar om till mobilspel istället.

År 2010 förkunnade FZ-Calle att "hajpen lever". Detta efter att han tagit en första titt på ett filmklipp från kommande mmo-shootern Firefall. Om ni klickar på länken kan ni se att han inte fick någon vidare respons på sin spirande entusiasm, och kanske var det en fingervisning om framtiden: förra veckan stängde spelet sina portar för gott. Utvecklarna Red 5 Studios förklarade situationen i ett kort inlägg:

With heavy hearts, we regret to inform you that after much review and analysis, Red 5 Studios have decided to suspend the Firefall efforts on 7th, July 2017. Thank you for being an important part of the Firefall experience and for your loyalty and dedication to the online community.

Your efforts and loyalty will not go without recognition, however. Firefall is currently developing a mobile version of the game and all of Firefall’s founders and players will be rewarded greatly in the new game. We will be sure to provide everyone with more updates as we have them.

Thank you for your support and enthusiasm throughout the years; we will see you at the next battle.

Firefall blandade komponenter från mmo- och shooter-genren och hade ett gäng veteraner från World of Warcraft med på utvecklingståget, däribland Mark Kern som arbetade på vanilj-WoW innan han lämnade Blizzard för att grunda Red 5 Studios. Han är dock inte kvar på företaget idag.

Meddelandet om spelets död innehåller också ett löfte om en ljus framtid. Åtminstone för de som gillar mobilspel. En sådan version är under utveckling och de som investerat i Firefall, exempelvis via founder packs, ska bli "rikligt belönade" i det nya spelet.

Filmklippet nedan visar hur Firefall såg ut innan servrarna plockades ner.

Firefall var väldigt underhållande en tid för runt två år sedan. Sen kom det en uppdatering som ändrade i princip hela spelet. Har fortfarande inte fattat hur fasiken man bygger saker med nya systemet, men det var rätt uppenbart för alla användare att... 11/07 Tyckte spelet saknade något, kunde aldrig sätta fingret på vad dock. Så fick aldrig någon riktigt känsla att vilja spela det mer än någon timme åt gången. 10/07 Hade riktigt roligt en tid i det där spelet. Det här lät ju riktigt intressant! tack för tipset. Något liknande PS2 hade ju varit gött. Är det bara PvE så kanske man tröttnat efter en tid. De gör det ju enkelt för sig om de kastar in pvp, för ett bra... 10/07 Tråkigt att skaparna blev utkörda från sin egna skapelse... Nu gick det såhär istället... Giriga arslen. 10/07 Det var ett riktigt roligt koncept, en FPS merged with WOW typ. Dock så var det allt för monotont så det blev ganska tråkigt efter ett tag. Hoppas någon försöker igen med lite mer fantasi! 10/07 ja va ska man säga, tack till dom för att man fick lägga ut tusen spänn på ett spel som aldrig kändes färdigt att spela :/ 10/07 Tråkigt att man kan lägga pengar på spel sedan försvinner det för alltid... 10/07 Tyvärr så gick inte Firefall som de originella skaparna ville, Red5 splittrades. De originella skaparna har nu börjat med en spirituell efterföljare som ska bli så som De hade velat att Firefall skulle vara. Deras nya spel heter Em-8ER och de har redan... 10/07 Det är nu flera år sedan men när jag testade detta spel sist under den eviga betan så var det en buggfest utan dess like. Helt grundläggande funktioner så som quests, mobs, delar av UI etc. fungerade ej. Detta i närheten av startplatsen. Det borde kansk... 10/07 Har spelat nånstans över 100 timmar Firefall för ett antal år sedan och det var ett ruskigt underhållande spel. Läser man recensioner sen senaste patchen nån gång förra året (sen låter det som att utvecklarna fick kicken och det mest bara var supportfol... 10/07
Skicka en rättelse