Vi har ett litet dilemma!

Vår målsättning är att recensera spel när de släpps men sedan Early Access blev en stor sak i spelbranschen (i alla fall på pc) har det blivit allt svårare att dra en tydlig gräns när ett spel anses vara släppt. Titlar som Dayz kommer förmodligen aldrig att nå version 1.0 och blir därför aldrig aktuella för recension enligt vårt traditionella sätt att tänka.

Epic släppte sitt actionspel Fortnite i slutet av juli men du måste betala för att få spela denna ofullständiga version, trots att det vid den skarpa lanseringen ska vara gratis. Konsolversionen står redan i hyllorna hos svenska återförsäljare och även om det framgår att det rör sig om en ofärdig version kan vi förstå att många blir förvirrade.

Dessa saker låg till grund till brittiska PC Gamer recenserat spelet redan i detta skede. Spelet fick 55 i betyg (av 100) med följande motivering.

Fortnite suffocates what could be an incredible tower defense game beneath the some of the most tangential, egregious, impersonal progression systems we’ve seen.

Detta har dragit vår syn på Early Access-mentaliteten till sin spets. Syftet med våra recensioner är att hjälpa dig att bestämma huruvida du ska spendera pengar på ett spel (eller inte) men i fallet Fortnite (och många andra Early Access-spel) känns det ofta försent när lanseringen väl sker.

I mitt fall känns det som jag redan kört fast i grindträsket. Måste grinda så mycket survivor XP för att få upp min level. Haft tur och otur med RNG med llamas. Fått en del legendary och epic survivors men få som har rätt personlighet för att jobba med... 14/08 Efter att slängt in många timmar i spelet och jag köpte legendary edition på preorder för länge sedan, jag har fått säkerligen efter lite mer än 3 veckors sedan spelet släpptes runt kanske 100 timmar spelande in eller så, kom till Power 40 på mitt "kont... 14/08 Problemet är att flesta köparna som köper spel idag inte läser på sidor som Fz om just att spelet är early access. Till konsol står det först early access efter du patchat och startat spelet. Lådan som säljs i butik till PS4/X1 står det ingen varning... 09/08 Är av åsikten att köper man early access trots varningar om just det får man ta konsekvenserna av det. Har jag köpt ea spel så har jag inte spytt galla som folk verkar göra bara för att man tror sig ha rätt att göra det för att man spenderat pengar på... 09/08 Personligen avskyr jag hela EA-konceptet. Vad hände med gammal hederlig closed beta testing? Fortnite verkade måttligt intressant, men tvivlar på att det någonsin blir ett köp för min del. 09/08 Jag vet att det finns undantag, men som en del redan sagt; när utvecklaren gör spelet åtkomligt för allmänheten samt kräver betalning är då en recension generellt kan betraktas som skälig. 08/08 Lite OT, men det känns jävligt dåligt formulerat av Sony på Playstation Store vad som verkligen gäller när man skall köpa Fortnite... Fortnite - Standard Founder’s Pack rankas som ett "Tillläggspaket": Den version som ger dig spelåtkomst nu. Varvid grat... 08/08 Kostar det så ska det recenseras, sen när/om spelet väl släpps så behöver recensenterna bara göra en ny recension. Känns som att allt fler utvecklare släpper spel som early access bara för att kringgå kritikerna och skydda sig bakom "det är ju bara earl... 08/08 Early Access skall absolut testas och recenseras! 08/08 Tar de betalt för skiten så skall de tåla en recension också. Finns väl inget som hindrar att man vid ett eventuellt "riktigt" senare släpp gör en ny recension? Överlag skulle det uppskattas med återvändande till titlar som varit ute ett tag, typ "state... 08/08
Skicka en rättelse