The International 2017 har en ny världsmästare.

Efter en lång och tung turnering för Team Liquid lyckas de plocka segern med briljanta 3-0 i finalen mot Kinesiska Newbee. Detta trots att de gång på gång varit en hårnål ifrån att åka ut, något enligt analytikerna, gav dem ett övertag att hantera pressen och förstå spelet bättre.

Under första matchen i bäst av fem dominerade Team Liquid motståndarna totalt med 29 mot 13 kills. I den andra var det omvända roller nu hade istället Newbee övertaget. Trots detta lyckades dem få sin Alchemist tillräckligt feedad och landa ett par viktiga kills på deras nyckelspelare och därifrån plocka segern.

Till sist i den tredje matchen såg det återigen ut som Team Liquid låg i underläge, men till allas förvåning vände de helt. Mycket tack vare att de lyckades hålla sin Juggernaut vid liv tillräckligt länge att Newbee helt enkelt inte kunde kontrollerna situationen längre.

Team Liquid är nu alltså cirka 90 miljoner kronor rikare av en totalpott på över 200 miljoner kronor. I laget finns finska Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, jordanska Amer ”Miracle” Al-Barkawi, bulgariska Ivan ”MinD_ContRoL” Borislavov Ivanov, libanesiska Maroun ”GH” Merhej och tyska Kuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi.

Kinesiska Newbee får nöja sig med 32 miljoner för en andraplats och LGD Forever Young med 21 miljoner för en tredjeplats.

Missade du matchen kan du såklart se hela igen här!

*Artikelns bilder är suddiga för att inte spoila vinnarna*

Skicka en rättelse