Ett 25-årsfirande som heter duga.

Segas snabbfotade 90-talshjälte har inte rott hem särskilt många höga betyg de senaste decennierna. I morgon gör den blåa igelkotten ett nytt försök att nå forna dagars form, och när nu de första recensionerna dykt upp verkar det faktiskt som att han lyckats!

Sonic Mania har i skrivande stund ett Metacritic-snitt på höga 86 av 100, efter 36 recensioner. Två skribenter slår till med allra högsta betyg, och hyllningarna grumlas bara av ett par mellanbetyg. Ett axplock:

Pc-versionen försenades nyligen två veckor. Du får försöka stå ut.

Skicka en rättelse
måste helt ärligt säga att jag har aldrig tyckt om Sonic spelen, som de flesta beskriver här inne. Visst hade man Nintendo och visst Mario var the shit, men det var just det, MARIO som gjorde Sonic medelmåttig. Tar man 2D Sonic spelen för vad de är så... 16/08 Sjukt roligt spel med underbar musik. 15/08 Samtliga (2D) Sonic liren håller självfallet än idag. Snygg grafik, underbar musik, rapp och exakt kontroll (seröst hur kan man gnälla på kontrollen i Sonic?) grymma banor. När jag behöver pigga upp mig så tar jag en snabb (pun intended) omgång med orig... 15/08 Smaken är ju som baken! Tycker alla 2D lir annat än första faktiskt håller upp fortfarande utan större problem. Folk säger Crash också inte åldrats bra på grund av kontrollen men personligen har jag inget problem med den och aldrig haft. Där har kameran... 15/08 Sonic har alltid varit ett plattformsspel och där skulle jag personligen säga att bristen är, när spelet stannar upp och jag måste göra mera precisa hopp så kändes kontrollern i de första spelen väldigt oprecis. All den roliga hastigheten gjorde iställe... 15/08 Poängen med Sonic är ju dock inte bara att springa fort. Banorna har alltid haft flera olika sätt du kan klara dem med diverse hemligheter man kan hitta. Sonic är ju en plattformare i grunden precis som Mario. Är man duktig så kan man ju givetvis klara... 15/08 @NeoWeo: Precis. Och de blir inte roliga förrän man kan banorna utantill och vet var alla fiender är utplacerade. Annars springer man bara in i fiender stup i kvarten och förlorar ringar. Helt värdelösa spel som bara blev kända för att Sonic var "tuff"... 15/08 Sonic spelen lider av usel bandesign. Ofta är det första och andra banan som är roliga spela då man kan springa snabbt och inte blir stoppad av en massa hinder. 15/08 @MiniSara: Smaken är som baken. Är som dig, aldrig fattat charmen. Men jag tror man måste komma in i det mer för att få ett bra flow, då kanske det blir kul? 15/08 Vi fick recensionskoder förra veckan. Tänkte "Sonic, där har det inte hänt mycket bra senaste åren" och puttade det å sidan. 15/08