Nästa vecka blir det nog inte Battlegrounds på lunchstreamen. Men det finns en hake.

Efter ett par stängda betatester är nu Quake Champions redo för nästa fas i utvecklingen, den 22 augusti släpps det på Steam Early Access och i Bethesda Launcher. Hur länge det förväntas befinna sig i denna något mer öppna form avslöjar id Software inte i dagsläget men alla som haft tillgång till betatesterna kommer automatiskt att kunna lira denna version.

Om du inte orkar vänta tills att den slutgiltiga och kostnadsfria versionen släpps kan du köpa vad man kallar Champions Pack för cirka 200 kr, vilket låter dig spela utan tidigare betanyckel samt låser upp alla nuvarande och kommande hjältar. Vid lansering kommer detta pris att stiga till cirka 300 kr.

Early Access-versionen får ytterligare banor och en ny hjälte ("Doom Slayer") vilket gör att det totalt finns 11 kämpar i spelet. Hur dessa skiljer sig har visats upp i otaliga trailers och inte minst i kvalen till Quakecon-turneringen om en dryg vecka.

Jo, jag förbokade Quake långt innan de bestämde att det skulle bli "gratis"/f2p. Jag är alltid ute efter extraprylarna som man får då man förbokar. 18/08 Jag testade spelet ett tag och blev besviken på att man har hjältar med olika ''skills''. Team deathmatch var inte kul för fem öre när några spelare hade hjältar som kontrar din gubbe. Jag har sett några 1v1 matcher och detta spel verkar bara vara balan... 18/08 Fast olika gubbar har haft exakt samma egenskaper i Quake innan detta spel, samma hitbox, samma movement och samma hastighet. Även om man stänger av abilities i detta spel kommer det aldrig bli ett helt klassiskt läge eftersom gubbarna fortfarande har... 18/08 @Pawbeltolaf: Även när det släpps skarpt kommer det finnas två varianter. En f2p-version och ett betalversion. I betalversionen får du direkt tillgång till alla hjältar och spelar som du vill, inspelade tokens används primärt till lootkistor med skins.... 18/08 @kEJTLiN: ett klassiskt läge utan hjältar? Nej dom har lovat att man ska kunna se till att avaktivera abilities det är det enda klassiska, kunnat va olika gubbar jävligt länge i quake. 18/08 De utlovade ett klassiskt läge utan olika hjältar. Innan jag sett detaljerna kring det så startar jag nog inte QC igen. 18/08 DOOM i all ära; MPn var faktiskt underskattad, men med bristen på content (kommer ej komma något mer heller, bekräftat av bethesda) samt att rundorna är så otroligt korta (75 kills på TDM, what? Det är 1 bra streak :) gjorde att alla slutat spela. På... 18/08 Varför förhandsboka något som blir gratis att lira? 17/08 Jag testade det och tror jag blivit gammal. Det gick alldeles för fort ;) 17/08 Har vart med sedan tidigt beta och det blir faktiskt inget köp för min del. Jag ogillar starkt hela hjältesystemet. 17/08
Skicka en rättelse