Allt handlar om ett Sony-nej kan bli ett Sony-ja.

Sony säger nej till crossplay av Ark: Survival Evolved mellan PS4 och Xbox One. Microsoft säger ja och Studio Wildcard, teamet bakom Ark, säger att det tekniskt sett är väldigt lätt ordnat.

Sony har tidigare påstått, i samband med crossplay-stopp för Rocket League och Minecraft, att man i princip agerar så här för att man tänker på barnen. Det är åtminstone det officiella svaret. Samtidigt är nog de flesta överens om att Sony inte vinner några populäritetspoäng på det här.

Studio Wildcard å sin sida säger till Eurogamer att de är redo att trycka på crossplayknappen.

Technically it's doable. There's nothing preventing it. And yes, we have it running internally. We think it's cool and we would like to make it happen, so if the policies change we'd like to be first in line to turn it on. It honestly would not take us more than a few days to enable it.

Det slår Wildcards Jeremy Stieglitz fast och han får medhåll av sin kollega Jesse Rapczak som tillägger att "Sony och Microsoft måste lösa det här". Det är svårt att säga emot honom.

Sony har överlägset bästa spel utbud för mig personligen. Spel som Until Dawn, Horizon, Uncharted, Last of us, m.m. Skäl nog att älska företaget för det. Men saker som att inte samarbeta med Microsoft och valet att exempelvis inte inkludera 4k bluray... 30/08 Ge bort spelare? Hur ger dom bort spelare? Dom som spelar på PS4'an spelar på PS4'an och dom som spelar på Xbone spelar på Xbone. -_- Antalet spelare kommer ju inte minska på något sätt. Personligen ser jag det som att det vore en kul grej att låta spel... 30/08 @wirefire: Finns det ett enda företag i världen som inte vill maximera sin vinst? 30/08 Hur kan man älska ett företag som gör allt i sin makt för att maximera sin vinst. Det värsta är att många älskar exklusiva titlar. Jag begriper helt enkelt inte... 29/08 Om Sony ,,, går med på det ,,,, undrar hur många mer Xbox spelare det blir ... Kanske en massa playstation ägare ,, kommer byta till Xbox ;) Xbox har ju mer spelare ,, än pc ,,, och pc spelare har ju inga problem att hitta spelare att spela med . Om nu... 29/08 Företag som Sony, MS, EA, Activition, Apple, Ubisoft, Valve, Nvidia osv kanske inte hade varit lika mycket "such a pain in the ass" om det inte fanns så många loyala fanboys, som av något konstig anledning älskar själlösa multimiljard företag. Anti-kons... 29/08 Varför skulle Sony gå med på detta eviga tjat från Microsoft? är det Microsoft desperata försök att locka fler spelare. Visst skulle de va bra för oss spelare med crossplay men det är ju inte så svårt o förstå varför inte Sony går med på det.. 29/08 Sony kommer säga nej. Vill inte ge bort spelare till Microsoft då Sony har betydligt fler. 29/08 Älskar Sony men varför skall de alltid vara "such a pain in the ass" 29/08 Kattskit va? 10 fps eller? Ser förjävligt ut? 29/08
Skicka en rättelse