Star Wars: Battlefront II släpps utan ett season pass i släptåg. Men lugn, du kommer kunna bränna riktiga pengar på spelet på andra sätt.

Den nyss avslutade multiplayer-betan visade ett system byggt på crates (eller loot-lådor), som används för att få vapen, kosmetiska ting och Star Cards som förbättrar förmågor. Crates köps för ingame-valutan Currency som du tjänar genom att spela, eller med Crystals som är den mikrotransaktionsvaluta du kommer kunna köpa för riktiga pengar.

Amazon har nu lagt upp crystals så att vi ser vad det kostar. Inte helt otippat får du bättre kurs ju mer du köper. 1 000 crystals kostar 8 pund (ca 85 kr), 4 400 crystals går på 32 pund (340 kr) och 12 000 crystals kostar 80 pund (850 kr). Man börjar sälja crystals den 14 november, och gissningsvis får vi vänta till då innan vi vet hur mycket prylar du får för dina crystals i spelet.

Battlefront II har under betan fått mycket hård kritik, bl.a. av Forbes och VG247.com, för att Star Card-systemet är helt obalanserat och ger orimligt stora fördelar. Man låter antyda att hela spelet bygger på ett pay-to-win- och gambling-tänk, och att det är fel med ett progression-system som bygger på slumpen.

Möjligen kommer Dice och EA balansera dessa fördelar som Star Cards ger innan och efter releasen den 17 november, men klart är att det kommer röra upp känslor. Precis som lootlådetäta Middle-Earth: Shadow of War och Forza Motorsport 7 nyligen gjort. Vi lär få anledning att återkomma till ämnet.