Nu sålde inte Wii U särskilt bra men det är ändå imponerande.

Under sina fem år på marknaden sålde Nintendo 13,5 miljoner Wii U-enheter, en monumental flopp i jämförelse med Wii:s braksuccé på motsvarande 100 miljoner konsoler. Så att Switch når halva Wii U:s mängd på bara ett halvår är ett styrkebesked som fått företaget att öka produktionen.

På sex månader har 7,63 miljoner Switch sålts och med tanke på att julen står för dörren och att Super Mario Odyssey släpptes i fredags lär de bli av med ett par miljoner till. Lanseringstiteln The Legend of Zelda: Breath of the Wild har hittills sålts i 4,7 miljoner exemplar medan Mario Kart 8 Deluxe inte är långt ifrån med sina 4,42 miljoner, rapporterar Eurogamer.

Vad var relvolutionerande med Wii ???? För att den hade trådlösa kontroller? Den var ju efter Xbox redan då! Samt den fick dåligt rykte pga alla dåliga 3:e parts portar till Wii. Wii U är ju billigare än Switch som är på tok för dyr i förhållande till... 02/11 De hamnade väl i en negativ cirkel. Först en okej lansering i slutet av 2012 men utan riktiga toppspel och fördelarna med att spela med två olika skärmar framgick inte (eller så uppskattade spelarna det inte utan tyckte det kändes som en gimmick). Wii... 31/10 Nä, alla bryr sig inte om grafik. Nintendo 3DS framgångar är ett exempel på det. Men om Nintendo vill tävla om hardcorespelare kan de inte halka för långt efter heller. Switch har FIFA, Skyrim, snart Doom och Wolfenstein. Den börjar få lite mer bredd.... 31/10 Vi har nått en punkt där saker och ting i många fall ser tillräckligt bra ut. Vi kan exempelvis sedan många år tillbaks trycka ut tillräckligt många polygoner för att en boll skall se rund ut och en boll kan inte bli mer än rund. Så tekniska framsteg... 30/10 Fattar inte varför Wii U inte sålde bättre, spelen var ju superbra! Det kan ju inte endast berott på att Nintendo gjorde en kass lansering, då många tydligen trodde att det var ett tillbehör till Wii. Jag själv som inte ens följt Nintendo fattade att... 30/10 Tittar man på försäljningen till Wii U också så leder Mario Kart 8 (om man slår ihop försäljningen med det och Mario Kart 8 deluxe) klart över Zelda. Jag tror att försäljningen av Mario Kart 8 var så hög att den motsvarade nästan hälften av alla sålda... 30/10 Frågan är även hur Nintendo tänker. Tänker de sänka priset på Switch om några år och låta den ta över som instegskonsol samtidigt som de fasar ut 3DS och släpper ännu en ny konsol år 2021 som svar på Microsoft och Sony? Eller låter de 3DS-linjen vara... 30/10 Tio miljoner sålda konsoler det första året känns inte alls långsökt eller avlägset. Sen blir det intressant hur Switch klarar sig om 2-3 år när Playstation 5 och Xbox 4 antagligen släpps och Switch blir ännu mer avhängd i teknikracet. Men den har ju... 30/10
Skicka en rättelse