Nazismen sitter i ansiktsbehåringen.

I Tyskland är det olagligt att avbilda nazism, som råkar vara huvudtemat i den färska actionrökaren Wolfenstein 2: The New Colossus. Med andra ord har den tyska versionen av spelet åkt på en rejäl omgång med censursaxen. Eller kanske rakapparaten. Hur som helst är Hitlers mustasch borta.

Detta då det i den tyska varianten alltså inte ska föreställa just Hitler. Personen kallas också för "mein Kanzler" istället för "mein Führer", och övriga nazistsymboler i spelet är ersatta av annat.

Vill du se ett smakprov på den tyska censuren ska du titta på filmklippet nedan. Notera dock att innehållet kan uppfattas som en spoiler.

Via Pcagamesn.

Du har väl inte missat att FZ har recenserat Wolfenstein 2: The New Colossus? Recensionen hittar du här.

Ni som inte förstår varför Tyskland förbjuder nazistiska symboler kanske ska tänka efter lite först. För Tyskland handlar det om mer än folkmord och krig; Nazismen orsakade att landet för det första i stort sett jämnades med marken och totalförstördes.... 01/11 Det är inte helt förbjudet att avbilda nazism i tyskland, man får ha med det i bland annat konst, dit film räknas. Problemet är sen att spel inte går under konst utan räknas som typ leksaker. Ingen utvecklare vill väl chansa att ta med svastikor i sitt... 31/10 @Pinnen: mer att vi inte kan förstå skammen som Tyskland fått bära. Kan man förstå den kan man också förstå varför man väljer att censurera Hitler och andra nazistiska symboler. Sedan att mycket ligger under lag är också en annan diskussion. Fast ja ni... 31/10 Håll med om att det är lite roligt. 31/10 Hitler blev ju onekligen ett gäng år yngre när mustachen försvann 31/10 Tycker själv den tyska versionen av Hitler var rätt rimlig. Sett till mustaschens mening så torde Adde känna sig bekväm med att raka av den när han väl erövrat världen. 31/10 Läs om, läs rätt. Det är SVT som går in och klipper bort vad man anser opassande. Det var kommunalt ägda Kulturhuset som drev på bokbål gällande "opassande" innehåll - Detta trots att Belgisk domstol fastställt att Tintin-böckerna inte var rasistiska.... 31/10 Det är inte Sverige som gör det utan det är förlagen och studiorna som gett ut den. Försök hålla privata intressen och statliga sådana ifrån varandra är du snäll. Kalle Anka var det Disney som censurerade. Tintin är det Remis barnbarn som krävt att de... 31/10 @Exxo: Jag vet inte riktigt. Folk lever i nån Kalle anka-värld där man vill att alla skall uppträda som robotar. Den lättkränktes Disneyworld. 31/10 Ja, slutet gott, allting gott 31/10
Skicka en rättelse