Mysig intervju med kodaren bakom de bästa jedistriderna någonsin.

Det har gått 15 år sedan Raven Software släppte sina två omtyckta Star Wars-spel och än idag lever moddarna för särskilt Jedi Knight: Academy. Och med facit i hand har inget spel lyckats lika bra med sina ljussabelstrider. Kodaren som låg bakom dessa dödliga danser är kvarpå studion än idag och i en intervju berättar han om hans designtankar.

Han är bland annat chockad över att ingen annan gjort ett ljussabelfokuserat actionspel på dessa nästan 15 år. Mest intressant är kanske hans filosofi hur ljussabeln ska fungera, att det inte ska kännas som att slå på en stormtrooper med en käpp utan verkligen vara ett mäktigt vapen. Han ville också att det skulle finnas ett taktiskt djup när man möter andra ljussabelviftare.

När vi pratar moddar till Jedi Academy måste jag ju slå ett slag för modden Movie Battles 2. Det har nog det absolut bästa lightsaber-systemet! 15/11 Jag och en vän hade en Jedi Academy server som snabbt blev extremt populär och slutade med att varje gång vi ville spela så var vi tvungen att starta om servern och snabbt hoppa in. Senare kom det äntligen server tools så man kunde reservera slots mm.... 14/11 Jo, håller med. Striderna med lightsaber i Jedi knight/academy var underbara. Minns att jag brukade köra om striderna mot andra jedis i Jedi Knight om och om och om igen för att det var så satans kul. 13/11 Something something dark side something something consoles... Vill man bli deprimerad är det bara att glo på Raven Softwares spellista (https://en.wikipedia.org/wiki/Raven_Software#Games_developed) och hur det sett ut senaste åren =/. Fram till 2003 gjo... 13/11 Får väl hoppas att någon vidareutvecklar detta annars: https://youtu.be/5cMSyHKvMhU?t=58 https://www.youtube.com/watch?v=o5l2xr5BBq8 Overgrowth skulle nog fungera bra med lightsabers. 13/11 Dito! Och Raven, jäklar de kunde göra både Star Trek (Elite Forces) och Star Wars. Tänk om Bioware vågat mer med SWTOR, inte haft EA som flåsade i ryggen, tänk om vi fått 1313, tänk om extended universe eller vad det heter hade fått vara kvar med sina... 13/11 Ställer mig också i ledet att vara förvånad över att vi inte sett mer av detta på 15års tid. Nu har dock ea rätten att våldta star wars till förbannelse :( Lä 13/11 Älska dessa spel! När vi upptäckte vi kunde lana Jedi Knight Dark Forces 2! Det var väldigt stappligt spelande, men fan vi kunde vara Jedi!!! När Outcast kom var det som rena dansen i jämförelse. 13/11 g_saberrealisticcombat 20 <3 13/11 Så många skivade stormtrupper, så många minnen. 13/11
Skicka en rättelse