Och då snackar vi om en serie som sålt i 40 miljoner ex.

Alla gillar Monster Hunter: World. FZ gör det. Våra kritikerkollegor gör det. Katterna gör det. Att satsa på kraftfullare format visar sig vara ett recept på framgång, vilket understryks av nya siffror.

Enligt ett pressmeddelande från Capcom skeppade man fem miljoner exemplar under spelets första tre levnadsdagar, vilket slår rekordnoteringen som Monster Hunter Portable 3rd till PSP satte med 4,9 miljoner ex när det lanserades i Japan och Sydkorea 2010.

Visst har World fördelen av att lanseras i hela världen samtidigt till två format men det är likväl ett styrkebesked. Då ska vi ha i åtanke att pc-versionen ännu inte har släppts. Det gör den först i höst och då skulle det inte förvåna mig om 40-miljonersserien redan nått milstolpen på 50 miljoner.

Att fiska och att fånga små djur var inte helt självklart. Så jag tvingades att använda min hjärna. Hur man bygger fällor var inte helt klart för mej heller. Men det här spelet är inte så svårt om man lägger ner lite extra tänk tid och tittar på instruk... 31/01 @UggleMannen: Stora vapen ja. Typiskt asiatiskt ja. Inga halvnakna småbrudar eller barnslighet däremot. 30/01 Jävligt synd att PC versionen ligger mer än ett halvår fram i tiden. Tycker de kunde släppt det om två-tre månader eller något för att i lugn och ro hinna få ut alla konsolversionerna. Har själv ett PS4 Pro men efter att ha kollat på videoanalyser gälla... 30/01 Det här ska prövas! 30/01 Sjukt kul spel, äntligen kommer det till bra platformar så man får lite bättre kontroller och ögongodis. Synd bara PSN/Spelet strular med online atm:/ 30/01 Väntar på PC versionen kan dom snabba sig lite :P 29/01 Jag köpte spelet igår och har bara hunnit spela några timmar, men jag förstår redan varför folk gillar det. Snygg spelvärld och massor av synergimöjligheter man kan skruva på. Och så händer det ofta sjukt roliga saker! Vid ett tilllfälle slogs jag mot... 29/01 Är det typiskt asiatiskt? Med småbrudar och jätte stora svärd? Överdrivna gfx effekter och väldigt barnsligt? 29/01 Monster Hunter world är första monster hunter spelet jag spelat och gillar det skarpt. Hoppas att vi får se fler spel i serien. Skulle gärna sett ett monster hunter som är helt open world. 29/01 Den här serien är djävulsk, har köpt två versioner till 3DS men fastnade aldrig för det, vågar knappt köpa till PS4 :P 29/01
Skicka en rättelse