Så här snyggt kan det bli när man inte behöver tänka på nåt annat än utseendet.

Om spelutvecklare inte behövde ta hänsyn till vilken hårdvara folk har i sina datorer skulle spel vara avsevärt snyggare. Kanske skulle de till och med närma sig videon ovan.

Videon är realtidsrenderad i spelmotorn Unreal Engine 4, och syftet är att göra något så snyggt som det bara går. Skaparen kallar sig Rens och har ett förflutet som 3D-artist hos Dice, Epic och Sony, med bland annat Battlefield 3 och Battlefield 4. Han eller hon säger sig ha scannat in varje enskilt löv, och själv ha skapat allt innehåll. Det ska ha tagit bortåt två år.

Resultatet imponerar. Och den här hårdvaran krävdes:

  • Dual 1080TI in SLI

  • Intel Core i7 5960X

  • Asus X99-E WS

  • Corsair 64GB DDR4 2400MHz

  • Acer 28" Predator XB281HK G-Sync 4K

Så härligt att se propert 3d arbete ute i det vilda renderat i en spelmotor. Dom 2 olika 3d disciplinerna börjar närma sig enighet, men det är en bit kvar på den tekniska sidan. För 3d artister så är det stort sätt samma arbete sätt, fast lite klurigare... 09/02 @Geber: Jo, uppenbarligen trampade jag dig på tån eftersom du gick igång på mitt ordval för att sedan tillgripa anklagelser och angrepp. Det handlar inte om åsikter, det handlar om att du gick igång på ett ordval jag gjorde, detta eftersom att du har... 08/02 Nej inte trampade på någon tå. Lovar. Men dig fick jag igång i alla fall. Är alla som har en annan åsikt än dig unga eller mentalt underutvecklade? Vet inte vilken mening du lägger i Väx upp. 08/02 Nog trampade jag på en liten tå alltid, det märks på sättet du reagerade på. Du blev triggad av det jag skrev, och hakade upp dig på ordvalet elit. Eftersom elit har en annan betydelse i din värld så var det som upplagt för missförstånd. Förklara då att... 08/02 Trampade inte på någon öm tå direkt. Tillhör man en elit bara för att man bestämmer sig för att kasta mest pengar på en dator? Helt utan egen prestation annat än att betala för sakerna. En arbetskamrat gick in i en databutik och bad om hjälp att plocka... 08/02 Oj, trampade jag på en öm liten tå där kanske? Jag påstod inte att jag tillhörde en liten elit, min hårdvara representerar verkligen inte toppskiktet. Läs mitt inlägg en gång till så kanske du äntligen förstår det. Men om du fortfarande har svårigheter... 08/02 Laxen, kul att du tycker att du tillhör "en liten elit" för att du lagt pengar på en PC. Läs dit inlägg och se hur illa det ser ut. 08/02 Ja, det var ju ganska fint. 08/02 Imponerande! 07/02 Är det verkligen realtidsrenderat? :O 07/02
Skicka en rättelse