Ambitiös men opolerad medeltid.

Kingdom Come: Deliverance blandar magiskt välslipade stunder med djupa klavertramp. Det menade Fredrik i sin första recensionsdel. Ett splittrat spel, för att kortsummera.

Splittrad är också övriga kritikerkåren. Ett gäng tyckare har vågat sig på att sätta betyg redan nu, och siffrorna spänner från riktigt högt till riktigt lågt, och snitten på samlingssiterna Metacritic och Open Critic ligger i nuläget på 74 och 69, baserat på drygt tio recensioner.

Spelet får beröm för sin öppna värld, de tunga striderna, skådespeleriet och för att det vågar vara annorlunda. Men det får skäll för save-systemet, buggar, tekniska brister och svajiga kontroller.

Ett axplock:

Skicka en rättelse
@Mortaigne: Stämmer bra med historien. Det vart en väldig mycket övertag utav män de århundraden som utspelade sig efter Egypten och den Grekiska stormakten när kvinnor ansågs vara visare och mer tänkande en männen. När Rom börjar få rötter och kristend... 14/02 Precis, kan hålla med om att folk som blir sina roller är lite fel. Men om alla bikaraktärer är på samma sätt så är det ju inte sexism. Att de drivande karaktärerna är män är föga förvånande med tanke på tidsåldern. 14/02 Jag kan inte avgöra om jag tycker detta ser awesome ut eller inte... 13/02 Det håller jag med om att det är eftersträvansvärt och borde vara självklart. Hur det står till med den saken i Kingdom Come vet jag inte, då jag inte har spelat det själv. Har du? Att personer blir förenklade till stereotypa roller är dock inte nödvänd... 13/02 Tycker spelet funkar bra och är jävligt kul men det är en sak jag stör mig in i helvete på.. Att spara i spelet, det går inte att spara utan en viss item i spelet som kostar skjortan och jag är en person som älskar att spara typ var 30 sekund. Speciellt... 13/02 Ett vanligt problem i historia – på något sett blir kvinnor bara åskådare eller statister i alla stora händelser. Naturligt genom att män "glömde" att nämna tillfällen då de diskuterade sina problem med sina fruar. 13/02 Har kört typ 3 timmar nu. Helt fast i spelet... va dock tvungen att fixa mat nu. 1. Storyn. Extremt bra. Älskar historia och detta drar mig in. 2. Grafiken. Extremt bra den också. Speciellt från en indie dev. Så himla mycket att bara att stanna upp på... 13/02 Det är inte rollerna eller de yrken som kvinnorna hade på den tiden som är fel, det är att kvinnornas karaktär blir sina yrken istället för att få vara personer. Historiskt sett så har ju kvinnor varit människor dom med. 13/02 Inte så konstigt att det blev politiskt, med tanke på att recensenten lägger fram irrelevanta politiska kommenterarer i sin recension. Fram till mitten på 80-talet så bodde det väldigt få svarta i Europa, på 1400-talet, ännu färre. Att ett nomadiskt fol... 13/02 @eld: Haha nä just den detaljen kändes onödig. Håller helt med! Det skulle dock inte förvåna mig om det ansågs "manligt" på 1400-talet att besöka bordeller och att det är ett (dåligt) försök att spegla det. Sjukt onödigt och unket dock. Men den övergrip... 13/02