Som vi rapporterat tidigare valde turneringen ESL att köra Facebook som streamingplattform istället för Twitch, ett beslut som förargade tittarna rejält. Konflikten började bli infekterad när spelare som återsände turneringen på Twitch via spelklienten blev avstängda men ingen hade förväntat sig att Facebook aktikvt skulle gå in och blockera länkar till Twitch.

Försöker du skicka en länk till Dota 2-landningssidan på Twitch i en privat diskussion på Facebook får du meddelandet att länken du försöker dela är blockerad. Andra landningssidor på Twitch går utmärkt men just den som leder till moba-spelet går alltså inte att dela.

I skrivande stund vet vi inte om detta är ett tillfälligt fel eller om Facebook faktiskt valt att blockera länkar till konkurrenten. Det verkar dock gå att komma runt det genom att använda https://www.twitch.tv/directory/game/dota2 eller https://www.twitch.tv/directory/game/dota, istället för https://www.twitch.tv/directory/game/Dota%202 som du förs till via menyerna hos Twitch. Det diskuteras friskt i denna Reddit-tråd.