Bara games i veckans avsnitt!

I veckans avsnitt av Geeks-podden Fulkultur tar Praktikant-Gustav rodret, och det blir en rafflande entimmeslyssning med Calle och Jocke som wingmen.

Gustav själv beskriver veckans avsnitt såhär:
"Vissa spel är bara spel. Rent gameplay utan story, som en torskrygg med ett enkel chablis till. Tetris och Counter-Strike. Inga konstigheter! Sen finns spelen som vill berätta historier. Story som det kallas på utrikiska. Traditionellt är det rollspelsgenren som stått för spelvärldens matiga historier, men med åren har det blivit en given del av nästan alla spelupplevelser, speciellt dem som spelas allena."

Avsnitt #61: Om spel berättar historier

@tricky: Ja FFVII var också mitt första möte med serien, och allt i det spelet är verkligen helt makalöst bra. Temposättningen, hur man tror att Sephiroth är den stora onda skurken när det egentligen är Shinras pengagalna maktbegär och Hojos känslokalla... 05/04 Det är bra, dig kan man lita på Andreas! :) Sjuan och nian var ju helt fantastiska där just sjuan (även om det var mitt första spel i serien) var banbrytande på så många sätt, inte minst det grafiska och ljudmässiga). Ser med skräckförtjusning fram emot... 05/04 @tricky: svaret: jag var inte med i avsnittet :D Hade jag varit med hade jag pratat mig blå om handlingen och berättandet i FFVII, och IX, och VI förmodligen. Men det blir kanske inte sista gången vi diskuterar fulkulturellt berättande, och tar vi upp... 05/04 Riktigt bra avsnitt! Däremot blev jag förbluffad över hur det inte pratades något om Final Fantasy-spelen. Sjuan var mitt första spel i serien och det var för mig verkligen magiskt med storyn, spelvärlden och det otroligt snygga(för den tiden, fmv-sekve... 03/04 @uberpwnage2.0: Ja så kan det ju vara när man kör på PC (för det gissar jag att du gör?), olika konfigurationer av hårdvara och mjukvara kan ju ställa till det, men inga stora problem hoppas jag? Jag var inte superförtjust i Bioshock Infinite. Det är... 28/03 Hade lite problem med nå skuggor som flimrade men det verkar bara ha varit i början på Remastered. Fortsätter väl här än så länge :) Hur vida gillar du Infinite? Faktiskt inte rört det spelet alls men kanske tar i tu med det efter jag kört det här. För... 28/03 @uberpwnage2.0: Om du kan skulle jag rekommendera de remastrade versionerna, de håller bra och dras inte med några konstiga ändringar som förstör originalupplevelsen. Om man har köpt originalversionerna på Steam sedan tidigare får man dessutom uppgrader... 28/03 Blev sugen på Bioshock igen. Bör jag spela vanliga eller remastered? 28/03 Följdfråga - vilka spel berättar bäst och med vilka metoder? 28/03 The best kind of games! 28/03
Skicka en rättelse