Eagle Dynamics håller tidigare löften och släpper två nya moduler till den hårdhudade stridsflygsimulatorn DCS innan månaden är slut.

Onsdag den 23 maj lanseras DCS: Persian Gulf, en kartmodul byggd kring det strategiskt viktiga Hormuzsundet där Persiska viken smalnar av mellan Iran, Oman och Förenade arabemiraten. Kartan är 200 000 kvadratkilometer stor, innehåller städer som Dubai och Abu Dhabi, 13 flygbaser och drar nytta av den uppfräschade grafiken i version 2.5 av DCS World. Priset ligger på 40 dollar fram till releasen, då det höjs till 50 dollar.

Veckan efter, den 30 maj, släpps den hett efterlängtade flygplansmodulen DCS: F/A-18C Hornet, det amerikanska dubbelmotoriga stridsflygplanet från andra hälften av 80-talet som bl.a. medverkade i Kuwaitkriget 1991. Planets alla system är återskapade så trovärdigt som möjligt, med fullt interaktiv cockpit där du kan pilla på alla reglage och det finns även VR-stöd. Och givetvis får du möjlighet att både starta och landa på hangarfartyg. Modulen kodas av Belsimtek och kostar innan premiären 60 dollar (ordinarie pris är 80 dollar).