Nya kartan och nya planet släpps inom några dagar – nedsatt pris innan premiären.

Eagle Dynamics håller tidigare löften och släpper två nya moduler till den hårdhudade stridsflygsimulatorn DCS innan månaden är slut.

Onsdag den 23 maj lanseras DCS: Persian Gulf, en kartmodul byggd kring det strategiskt viktiga Hormuzsundet där Persiska viken smalnar av mellan Iran, Oman och Förenade arabemiraten. Kartan är 200 000 kvadratkilometer stor, innehåller städer som Dubai och Abu Dhabi, 13 flygbaser och drar nytta av den uppfräschade grafiken i version 2.5 av DCS World. Priset ligger på 40 dollar fram till releasen, då det höjs till 50 dollar.

Veckan efter, den 30 maj, släpps den hett efterlängtade flygplansmodulen DCS: F/A-18C Hornet, det amerikanska dubbelmotoriga stridsflygplanet från andra hälften av 80-talet som bl.a. medverkade i Kuwaitkriget 1991. Planets alla system är återskapade så trovärdigt som möjligt, med fullt interaktiv cockpit där du kan pilla på alla reglage och det finns även VR-stöd. Och givetvis får du möjlighet att både starta och landa på hangarfartyg. Modulen kodas av Belsimtek och kostar innan premiären 60 dollar (ordinarie pris är 80 dollar).

Tack till Emblaz för detta #nyhetstips!
@Tomas Helenius: Mycket matnyttig information där. Det tackar jag för. Är nog klokt, precis som du säger, att "känna och klämma" lite på gratisversionen av DCS World innan jag ger mig i kast med att köpa ny PC och kringutrustning för spelet. Jag gillar... 26/05 @Guybrush82: DCS funkar annorlunda mot andra (flyg)spel: grundspelet DCS World (två plan, en karta) är gratis, sen kostar varje enskilt plan rätt mycket pengar (uppemot 700 kronor). Det handlar om att hitta ett plan man är intresserad av, och sen får... 25/05 Aha, det visste jag inte. Tackar! Dock så är jag mycket tveksam till om min nuvarande setup klarar av att driva spelet. Men börjar fundera på om det inte är dags för en ny rigg, så till hösten kanske jag gör slag i saken och bygger en ny PC, med siktet... 25/05 Grundspelet DCS World (https://www.digitalcombatsimulator.com/en/), med två plan, är dessutom gratis, bara att testa. 24/05 Tackar för informationen och ska kika närmare på detta. :) 24/05 Jag har kört det i åratal och det är otroligt bra. Du behöver en ganska bra PC för det + gärna en HOTAS och antingen en stor skärm, TrackIR eller VR. Version 2.5 kom ut nyligen, du kan se en trailer här: https://www.youtube.com/watch?v=ZzVW9315ur0 24/05 Men sweet! :) Jag har inte testat DCS ännu, men det är ett spel som seriöst får mig överväga att skapa någon form av "simulator-setup", och/eller införskaffa ett VR-headset (rift/vive), samt en PC kraftfull nog att driva det hela, då spelet ser ut att... 23/05 Heatblur arbetar på en F-14 Tomcat till DCS. :) https://www.facebook.com/heatblur/ 23/05 @Guybrush82: Top Gun. Den film jag sett överlägset flest gånger. plus att soundtracket är bland det bästa som gjorts. 22/05 i]DCS World[/i]. 22/05
Skicka en rättelse